Obavijesti

Sport

Komentari 48

Mamićeva struja se oglasila: Predsjednik Dinama i uprava su si ispilili granu na kojoj sjede

Mamićeva struja se oglasila: Predsjednik Dinama i uprava su si ispilili granu na kojoj sjede
2

Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju mogu počiniti samo odgovorne osobe ovlaštene za zastupanje društva, a to su u ovom slučaju članovi uprave i Predsjednik GNK Dinamo, piše u priopćenju

VIDEO

Rat u Dinamu se nastavlja. Još u jutarnjim satima pisali smo kako su članovi kluba podnijeli 49 kaznenih prijava, te kako tvrde da je u Dinamu "stvoreno zločinačko udruženje". Odgovor druge strane dočekali smo nekoliko sati kasnije, novo prioćenje za javnost stiglo je s e-maila Damira Zorića, a prenosimo ga u cijelosti:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

SPECKA zdravko mamić i kaznene priajve u Dinamu 01:31

"Molimo vas da nastavno na današnje tekstove o navodnoj kaznenoj prijavi i nastavku pritisaka na Skupštinu i druga tijela GNK Dinamo objavite našu reakciju u cijelosti, kako bi zainteresirana javnost bila upoznata sa svim detaljima progona i pritisaka kojima smo izloženi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovime članovi Skupštine GNK Dinamo, koji su temeljem odredbi Statuta kluba potpisali zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Skupštine kluba, reagiramo na vijest, koju danas doznajemo preko medijskih stupaca, da su neimenovani "članovi" GNK Dinamo podignuli kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela "zločinačkog udruženja na čelu sa Zdravkom Mamićem" protiv 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem Izvanredne Skupštine te tri člana Nadzornog odbora GNK Dinamo.

Potpisnici zahtjeva za izvanrednom Skupštinom najoštrije i s najodlučnije odbacuju insinuacije te od nadležnih zahtijevaju da u što kraćem roku donesu pravorijek o valjanosti ove prijave. Ovakav potez "članova" kluba vidimo kao jasan i nedvosmislen nastavak pritiska na 45 potpisnika zahtjeva za sazivanjem izvanredne Skupštine, a sve u službi izbjegavanja statutarne i zakonske obveze predsjednika kluba za sazivanjem izvanredne Skupštine kluba. 

Ne treba zanemariti niti funkciju ove prijave i kao modela neizravnog pritiska na Gradski ured za upravu s obzirom da je podnesena i prijava sa zahtjevom za poništenjem redovne sjednice Skupštine održane 12. prosinca 2022. godine. Nadalje, s gnušanjem odbacujemo sve dezinformacije o kaznenim djelima za koje su djelatnici kluba, skupštinari i Nadzorni odbor lažno prijavljeni, jer čak je i pravnom laiku jasno da nema kaznenog djela trgovanja utjecajem osobe koja nema svojstvo ili sposobnost da bude u povlaštenom položaju (zaposlenik-nadređeni-funkcija u tijelima) sa koje pozicije može utjecati (potaknuti) drugu osobu da nešto učini ili ne učini. 

Također, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju mogu počiniti samo odgovorne osobe ovlaštene za zastupanje društva, a to su u ovom slučaju članovi uprave i predsjednik GNK Dinamo. Ovim očajničkim potezom su zapravo navedeni ispilili granu na kojoj sjede. U svjetlu činjenice da smo mi potpisnici legitimnog, na Statutu utemeljenog zahtjeva, podvrgnuti ovakvim zastrašivanjima i pokušajem zloupotrebe pravne države, jasno je tko želi štititi nezakonitosti, kriminal i muljažu, a u čemu je najveća žrtva GNK Dinamo.

Ponavljamo kako ćemo ustrajati u našem zahtjevu od 2. siječnja 2023. podnijetom predsjedniku kluba te da ćemo i dalje koristiti naše demokratsko pravo, te prava propisana Statutom kluba i u tome nas neće spriječiti metode iznuda i pritisaka."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka