Sport

Komentari 0

Zrinka Ljutić među pet najboljih mladih europskih sportašica

Zrinka Ljutić među pet najboljih mladih europskih sportašica

Hrvatski olimpijski odbor u veljači ove godine nominirao je skijašicu Zrinku Ljutić za nagradu ''Piotr Nurowski'', a glasovanje će se održati tijekom 50. glavne skupštine EOO-a u Ateni

Iz središnjice Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Rimu stigla je vijest da se hrvatska skijaška senzacija Zrinka Ljutić (17)  nalazi među pet finalista "Nagrade Piotr Nurowski" koja se po šesti put dodjeljuje najboljim mladim europskim sportašima i sportašicama iz zimskih sportova.

POGLEDAJTE VIDEO: Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice

Kandidate su odabrali nacionalni olimpijski odbori iz sastava EOO-a i Stručna komisija EOO-a. Osim Zrinke Ljutić, koju je za nagradu kandidirao Hrvatski olimpijski odbor u veljači ove godine, u finalu 6. zimskog izdanja Nagrade Piotr Nurowski su Slovenka Lena Repinc iz biatlona, Belgijka Evy Poppe iz snowboardinga (daskanje na snijegu), te Britanka Kirsty Muir i Estonac Henry Sildaru - oboje iz slobodnog skijanja.

Glasovanje o pobjednici/pobjedniku održat će se tijekom 50. glavne skupštine EOO-a u Ateni, planirane za 10. lipnja ove godine, dok će se svečana dodjela održati istoga dana navečer. Svih pet finalista bit će pozvano u Atenu kao gosti EOO-a. No, zbog epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja uslijed  pandemije COVID-19, glavna skupština EOO-a moguća je i u online izdanju.

Već ulaskom u finale ovoga izbora, Zrinka Ljutić je osigurala i jednu od novčanih nagrada za potporu trenažnom procesu u nastavku karijere, pobjedniku će pripasti 15.000 eura, drugoplasiranom 8000, trećeplasiranom 5000, a četvrti i peti u ovom izboru bit će honorirani s 3000 eura.

Najčitaniji članci