Obavijesti

Sport

Komentari 24

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši
9

Stasiti košarkaš LA Clippersa potpisao je unosni trogodišnji ugovor koji će mu donijeti povišicu, a kapetan 'vatrenih' i u 37. godini ima primanja koja ga guraju na sami vrh hrvatskih sportaša

VIDEO

 

Dva dana uoči utakmice Slovenije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko košarkaško prvenstvo, Ivica Zubac (25) potpisao je ugovor života. Centar Los Angeles Clippersa u iduće će tri sezone zaraditi 33 milijuna dolara ili 31,4 milijuna eura bruto, ali na račun će mu sjesti tek nešto manje od polovice tog iznosa. Po sezoni bi to trebalo iznositi 5,2 milijuna dolara ili pet milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako zakucava gospođa Zubac

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Bojan Bogdanović

Ipak, daleko je od najplaćenijega hrvatskog sportaša. Bojan Bogdanović (33) ulazi u posljednju godinu četverogodišnjeg ugovora s Utah Jazzom vrijednog 73 milijuna dolara u kojoj će zaraditi 19,55 milijuna dolara ili 18,63 milijuna eura bruto odnosno 10,9 milijuna dolara ili 10,4 milijuna eura neto. 

NBA: Playoffs-Utah Jazz at Dallas Mavericks

Luka Modrić

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (36) u novu sezonu ušao je s novim jednogodišnjim ugovorom u Real Madridu. Plaća bi mu trebala biti ista kao i lani, što će reći 9,4 milijuna eura fiksno uz bonuse kojima može zaraditi do 12 milijuna eura.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Dejan Lovren

Stoper Zenita Dejan Lovren (32) ima još godinu dana ugovora s ruskim prvakom i jedan je od najbolje plaćenih hrvatskih sportaša. Neto zarada po sezoni iznosi oko 6,2 milijuna eura. Dovoljno razloga da ne iskoristi mogućnost odlaska iz Rusije nakon invazije na Ukrajinu.

Borussia Dortmund - Zenit St. Petersburg

Dario Šarić

Iako je gotovo godinu dana izvan pogona zbog ozljede, košarkaš Dario Šarić (28) u Phoenix Sunsima uživa u unosnom ugovoru koji mu jamči 9,2 milijuna dolara bruto (8,77 milijuna eura) iduće sezone, što je povećanje od 700.000 dolara u odnosu na prošlu. Zadnja mu je to godina trogodišnjeg ugovora vrijednog 27 milijuna dolara. Neto zarada je 4,6 milijuna dolara ili 4,4 milijuna eura.

NBA, Phoenix Suns - Toronto Raptors

Marcelo Brozović

Ne tako blizu Modriću njegovi su reprezentativni kolege. Marcelo Brozović (29) u ožujku je potpisao četverogodišnje produljenje ugovora s Interom od 12,03 milijuna eura po sezoni bruto, odnosno šest i pol milijuna eura neto. To je značajno povećanje u odnosu na prošli ugovor, po kojem je zarađivao tri i pol milijuna eura godišnje.

italian soccer Serie A match - Udinese Calcio vs Inter - FC Internazionale

Mateo Kovačić

Suigrač iz svlačionice "vatrenih" Mateo Kovačić (28) u Chelseaju ima još dvije godine ugovora vrijednog 6,2 milijuna eura po sezoni. On je na Stamford Bridge stigao na posudbu iz Reala 2018., a godinu poslije prešao je za odštetu od 45 milijuna eura, što je najvrjedniji transfer nekog hrvatskog nogometaša.

Chelsea v Tottenham Hotspur - Premier League - Stamford Bridge

Ivan Perišić

Ivan Perišić (33) odbio je ponudu Intera i novi ugovor koji mu je jamčio pet milijuna eura po sezoni uz bonuse. Omišanin je potpisao za Tottenham i bivšeg trenera Antonija Contea kod kojega će zarađivati šest milijuna eura u iduće dvije sezone.

Marin Čilić

Najplaćeniji hrvatski tenisač Marin Čilić (33) u karijeri je zaradio točno 30,588.972 dolara turnirskih premija, od čega ove godine 1,363.138 dolara (1,3 milijuna eura). Kako je profesionalac od 2005., godišnje je to 1,8 milijuna dolara. Goran Ivanišević je, primjerice, u 16-godišnjoj karijeri zaradio je 19,88 milijuna dolara.

cinch Championships - Day Five - The Queen's Club

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši VIDEO

Tko su najplaćeniji hrvatski sportaši u 2022. (milijuni eura)

  • Bojan Bogdanović (Utah Jazz) - 10,4
  • Luka Modrić (Real Madrid) - 9,4
  • Dejan Lovren (Zenit) - 6,2
  • Marcelo Brozović (Inter) - 6,5
  • Mateo Kovačić (Chelsea) - 6,2
  • Ivan Perišić (Tottenham) - 6
  • Ivica Zubac (Los Angeles Clippers) - 5
  • Dario Šarić (Phoenix Suns) - 4,4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao