Sport

Komentari 8

Kristoffersen prvi u Banskom! Zubčić u borbu za najboljih 25

Kristoffersen prvi u Banskom! Zubčić u borbu za najboljih 25

Filip Zubčić je u prvoj vožnji za vodećim Hirscherom zaostao za 3.09 sekundi, a svoj plasman nije uspio popraviti u drugoj te je na kraju za Kristoffersenom zaostao 3.39 sekundi. Završio je 28.

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen u bugarskom skijalištu Bansko ostvario je svoju drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, čime je prekinuo četverogodišnje čekanje na trijumf u ovoj disciplini u kojoj je stalno gledao u leđa Marcelu Hirscheru.

Kristoffersen je nakon prve vožnje zaostajao 22 stotinke za Hirscherom, ali je u drugoj vožnji bio precizniji i staloženiji od Austrijanca koji je dvaput bio na granici ispadanja te je zahvaljujući tim pogreškama bio četiri stotinke sporiji od aktualnog svjetskog prvaka, u cilj ušao kao drugi i ostao na 68 pobjeda u Svjetskom kupu.

Filip Zubčić je u prvoj vožnji za vodećim Hirscherom zaostao za 3.09 sekundi, a svoj plasman nije uspio popraviti u drugoj te je na kraju za Kristoffersenom zaostao 3.39 sekundi.

Treće mjesto osvojio Francuz Thomas Fanara (+0.39), a četvrti je bio njegov sunarodnjak Alexis Pinturault (+0.49).

Dva veleslaloma prije završetka sezone Svjetskog kupa Marcel Hirscher je osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa, jer ima 218 bodova prednosti pred Kristoffersenom. Austrijanac je tako postao prvim skijašem u povijesti koji je pet puta zaredom bio najbolji veleslalomaš u Svjetskom kupu. Filip Zubčić je sa 42 boda na 28. mjestu i u Kranjskoj Gori će se boriti za plasman među 25 skijaša koji će imati pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u andorskom skijalištu Soldeu.

U ukupnom redoslijedu Hirscher ima gotovo 500 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta.

Najčitaniji članci