Obavijesti

Sport

Komentari 35

Zubčić: Bio sam ljut kad sam vidio što su napravili... Ali kad su svi umorni, onda Zubo nije!

Zubčić: Bio sam ljut kad sam vidio što su napravili... Ali kad su svi umorni, onda Zubo nije!

Drugi je veleslalomaš svijeta, četvrti put zaredom među prva četiri, četvrti skijaš u ukupnom poretku nakon trećeg mjesta u Adelbodenu. "Srce mi je lupalo dok sam sjedio u crvenoj fotelji", rekao je

VIDEO

Četvrti, drugi, četvrti, treći. To je ovosezonski niz Filipa Zubčića (30) u veleslalomu u Svjetskom kupu. Adelboden mu je na Sveta tri kralja opet bio sretno mjesto, s 12. mjesta nakon prve vožnje napravio je ogroman pomak do treće stepenice.

- Presretan sam što sam na podiju ovdje s Marcom i Alexom, čudesno je, pogotovo uz ovakvu publiku. Hvala joj, navijala je za svakoga, a i sam sam je čuo u donjem dijelu staze. Iznimno sam sretan - kazao je Filip za Eurosport.

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Jedva je ušao u cilj kao vodeći s 12 stotinki prednosti ispred Amerikanca Rivera Radamusa, a onda su jedan za drugim otpadali konkurenti dok je on sjedio u fotelji za vodećega. Bila je to atipična utrka u svakom smislu, zbog guste magle u gornjem dijelu start je spušten i to se Zubi nije svidjelo.

- Prva vožnja nije bila toliko loša, ali nisam se dobro osjećao, napravio sam neke glupe pogreške, bio spor. Skijanje nije bilo na razini, to je činjenica. Dobro je što sam i s takvim skijanjem na postolju. Bila je to zapravo kratka utrka, bio sam ljut jer su stavili start na sredinu.  Nije to isti Adelboden kao kad se krene s vrha jer su ovako svi imali šansu na kraju. Inače, kad se svi umore, Zubo nije umoran. Danas su neki dečki pritisnuli, ali bilo je dovoljno za podij - dodao je Zubčić.

U drugoj je vožnji, kaže, išao do maksimuma. Uz četvrto vrijeme druge vožnje završio je 1,77 iza pobjednika Marca Odermatta, koji je i dalje maksimalan ove sezone (četiri pobjede iz četiri utrke), a Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, specijalist za brze discipline, prvi je put završio na postolju u jednoj tehničkoj (+1,26).

'Srce vam lupa na toj stolici, nisam htio biti četvrti'

Filip je 12. put u Svjetskom kupu stao na postolje, od toga četvrti put u Adelbodenu, gdje je i prvi put bio na tronu prije tri godine. Napeto je bilo iz ciljne ravnine gledati rasplet.

- Kad sjedite na crvenoj stolici i čekate, uvijek vam srce lupa. Znao sam da je sve moguće ako prođem u cilj kao prvi. Nisam opet htio biti četvrti. Kad sam ušao u cilj bio sam sretan, ali nisam razmišljao o postolju jer sam imao samo 12 stotinki prednosti.  Ovo je dobar rezultat, sad imam četiri podija u Adelbodenu i želim ih skupiti još - kazao je Zubčić.

F

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Odermatt je ponovno bio neuhvatljiv za Zubčića i društvo. Švicarac je slavio u 16 od zadnjih 21 veleslalomskih utrka, a u svakoj je završio na pobjedničkom postolju.

- To je realna činjenica, nažalost, za mene. Ne želim ga previše hvaliti, mi se tu borimo, ali nadam se da ću u budućnosti skupiti dvije prave vožnje i pobijediti ga. Ne smijem se previše fokusirati oko toga, bio sam mu blizu u Alta Badiji, doći će još takvih vožnja - zaključio je Zubčić nakon veleslaloma u Adelbodenu.

Novu priliku ima već u nedjelju u slalomu na istom mjestu. U poretku discipline popeo se jednu poziciju na drugo mjesto sa 160 bodova zaostatka za Odermattom, a u ukupnome je sa šestog skočio na četvrto s 258 bodova. Odermatt je tu odjurio na 736.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger