Obavijesti

Sport

Komentari 7

Župarić: Nije ni čudno da naših sudaca nema na velikoj sceni

Župarić: Nije ni čudno da naših sudaca nema na velikoj sceni
4

Postoji 100 načina za dobiti utakmicu, srljanje nikad nije pametno. Bišćan je autoritet kojem ne treba galama. Rijekini klinci imaju fajterski karakter. Puljić je golgeterčina, kaže Dario Župarić

VIDEO

Rijeka subotnji Jadranski derbi priprema sa devet ozlijeđenih prvotimaca i devet bodova više od Hajduka. Stanko Jurić, koji je zbog korektnosti na Rujevici doživio ovacije riječke publike, najavljuje 'Na Poljudu će i Rijeka igrati obrambenim gardom'.

Dario Župarić na Kvarneru je preko dvije godine. I odgovara malo drukčijom prognozom.

- Prvo: ja sa Rijekom na Poljudu ne gubim! Nisam do sada, a ne planiram ni u subotu. Zapravo, 100 posto sam siguran da nećemo izgubiti. Rijeka u Split dolazi po pobjedu. E sad... Postoji sto načina da se utakmica dobije, a srljanje sigurno nije najpametniji pristup. Mi u imamo ravnotežu u igri, a to je ključ. Nema srljanja, nema ni bunkera. Rijeka na Jadranski derbi stiže po tri boda - priča nam Župarić.

HNK Rijeka -  GNK Dinamo

Imate devet bodova prednosti. Poraz bi kompromitirao drugo mjesto?

- Ma još je 21 bod u igri, niti jedan rezultat ove subote ne može dati konačnu sliku. Uostalom tu je i Osijek, pa Gorica, Lokomotiva... Sve je otvoreno, posebno s ovoliko ozljeda kao što ih mi imamo, ali uopće ne razmišljam na način na koji ste mi postavili pitanje. Sportaš ne razmišlja 'Što ako izgubim'? nego trenira da bi pobijedio. Bilo gdje pa i na Poljudu.

Zbog ozljeda su šansu dobili i iskoristili Rijekini tinejdžeri. Lepinjica, Bušnje, braća Smolčić, sada ozlijeđeni Vuk... Klinci od 18-19 godina, ali baš ne djeluju da ih se lako može impresionirati.

- Ma kakvi. Sjajna je ta naša mladost. Imaju tu karakternu crtu da im je jedino na pameti: boriti se za Rijeku. Vidim ih na treninzima. Oni se raduju derbiju na Poljudu! Njima je to samo jedna nova odlična šansa za dokazivanje.

Koji je Hajdukov igrač najopasniji iz Župarićeve perspektive?

- Nije Hajduk više takav da ovisi o pojedincu. Sa novim trenerom postali su momčad kojoj je upravo taj čvrsti kolektiv najjači adut. A ako bih morao nekoga apostrofirati, nema problema: moj prijatelj još iz mlade repke, Mijo Caktaš. Ubacuje se iz drugog plana... Opasan veznjak.

Ali ne toliko opasan kao vaš suigrač Jakov Puljić. Čovjeku je samo trebala šansa u kontinuitetu. Trpa k'o lud.

- To je Rijekina snaga. Brdo ozlijeđenih, ali tko god zbog toga dobije šansu ide 100 posto u službi momčadi. A Jakov je taj tip napadača. Golgeterčina. Ne teži za atraktivnošću nego cijelu utakmicu rinta za momčad, a kad se ukaže šansa ili neki slobodnjak... Bum! Gol. Nije to slučajno nego dobro poznato još iz njegovih zaprešićkih dana. Pravi, ubojit napadač.

Interu je zabio četiri komada, ali kaže Mario Strahonja da su vam sudačkim kiksevima poklonjena i dva penala i igrač više.

- Ovako ću vam reći: nije čudo da slovenski i srpski suci sude finala najvećih svjetskih utakmica, a naši ne! Premda je hrvatska liga znatno jača od srpske ili slovenske. Gledam suce u Ligi prvaka i uživam skoro kao u nogometu. Ljudi puštaju igru, ni ne znaš da su na terenu, u priču ulijeću samo ako se dogodi neki cirkus. Eto, to je moj komentar. I Rijeka je stoput bila oštećena. Suđenje u našoj HNL, na žalost, nije baš najbolje.

Koliko vas ima na treninzima?

- Najviše po 14-15. Evo, sad se ozlijedio i Mamić, pa opet Velkovski, Tomečak još ne trenira... Svaka nam čast kako sve izdržavamo s toliko pehova!

Dok je šef zdrav...

- E to je velika istina. Igor Bišćan jedan je od najjačih Rijekinih aduta. Veliko ime, a pristupačan za svaki razgovor sa svojim igračima. Uz sve i veliki radnik. Svi znamo što je u karijeri napravio pa zapravo... Svi mi  želimo biti kao Bišćan! Fajteri koji kroz naporan rad dolaze do uspjeha. Otkad je došao nijednom nije dignuo galamu. Bišćan ne treba podizati glas da bi bio autoritet i(li) da bi se napravilo ono što je zamislio.

Imate 26 godina, ugovor ističe drugo ljeto. Prije koji mjesec bili ste na pola koraka od Anderlechta pa je to propalo, ali nije se ni najmanje osjetilo na vašoj igri. Najskuplji ste Rijekin igrač ikad! Mišković je Pescari za vas platio 800.000 €. Priželjkujete li ovog ljeta transfer na radost i Rijekine blagajne i vašeg novčanika?

- I da, i ne. Činjenice su da jesam u godinama u kojima je vrijeme za transfer kakav svaki nogometaš priželjkuje te da bi klub sigurno htio vratiti uloženo tj. zaraditi na investiciji u mene. S druge strane... Meni je ovdje fantastično! Ja u Rijeci uživam tako da nema šanse za bilo kakav odlazak ' na silu'. Samo ako i klub bude zadovoljan nekom ponudom, samo u tom slučaju odlazim ovog ljeta - rekao je Dario Župarić za 24sata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👊🏻💪🏻

A post shared by Dario Zuparic (@dariozuparic) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram