Pred splitskim ćevapčićima nemoćni su i Jasmin Repeša i interventna policija i protivnici. Pečenjarnica na parkingu Gripa neizbježna je postaja za košarkaše Splita
'Žuti' snagu crpe iz ćevapčića: Pred njima nemoćan je i Jasko
Tajna ovogodišnjih uspjeha košarkaša Splita je u - ćevapčićima! I to ne bilo kakvim, nego ćevapčićima iz pečenjarnice na parkingu dvorane na Gripama.
Počelo je slučajno. Trening utakmica, mlađi protiv starijih. Za prestiž i porciju ćevapčića. Dobili su mladi, sve ostalo je povijest, jer od tada 'žuti' redovito nakon pobjeda navraćaju na porciju ćevapčića.
- Ne samo da su ukusni, nego nam donose i sreću. Tajna je u receptu, rade se isključivo od svježeg mesa, koje se miješa na licu mjesta – otkriva nam očito dobro upućeni Nikola Vujčić, koji uglavnom naručuje ''desetku s kajmakom''.
- Nema bolje kombinacije – pojašnjava Vujčić, koji još iz svlačionice telefonom prosljeđuje narudžbu u pečenjarnicu.
No nedavno su navijači žutih ''probili'' Vujinu šifru, pa naruče ''one Vujine'', što znači XXL porciju, s 11 ili 12 komada, umjesto regularnih 10.
Za razliku od Vujčića, Josip Sobin naručuje ''desetku s ajvarom i kapulom''
- Kajmak izbjegavam jer moram paziti na kilograme, ali i kapulu, ako tu večer izlazim vani. Ne bi bilo zgodno - smije se kapetan 'žutih', čiji poster, uz poster Nikole Vujčića krasi izlog pečenjarnice. Vlasnik razmišlja da na jelovnik uvrsti porcije s imenima košarkaša Splita...
- Zna se čije bi ime nosila najveća porcija - smije se Sobin i dodaje:
- Da ne moram paziti na kilograme, jeo bih ih nakon svakog treninga.
Splitski ćevapčići na dobrom su glasu i kod gostujućih momčadi, rijetko tko na odlasku uđe u autobus prije nego li naruči porciju. Ne tako davno svjedočili smo komičnoj situaciji kada su dva Cibonina kombija u pratnji interventne policije čekala igrače, koji su strpljivo, predvođeni Amerikancima, stajali u redu pred pečenjarnicom. Repeša i zapovjednik interventne policije nemoćno su širili ruke. Splitski ćevapčići su i taj put pobijedili.