Sport

Komentari 4

Žužul: Nije mi drago gledati što sve prolazi moj prijatelj Pralija

Žužul: Nije mi drago gledati što sve prolazi moj prijatelj Pralija

Predsjednik Splita Slaven Žužul vjeruje u nevinost Nenada Pralije i Špire Barbarića. Klub će biti uz njih, a Žužul kaže kako ne vjeruje da je to napad usmjeren na njega

Sedam novih igrača stiglo je u ponedjeljak na prvu prozivku RNK Splita, a u popodnevnim satima očekuje se da bi "crvenima" trebao pristupiti i nekadašnji hajdukovac Tomislav Glumac. Osim iskusnog napadača Varaždina Josipa Golubara, riječ je uglavnom o mladim igračima Imotskog Zvonimiru Perkoviću Šantaru, Tomislavu Mrčeli, Duji Vučemiloviću Grgiću, igraču Neretvanca Anti Babiću i braći Draženu i Josipu Bagariću iz Kninske Dinare.

- Prinove koje smo doveli pokazuju da se Split orijentira na mladiće iz "dalmatinskog bazena". Potpisali smo sporazum o suradnji sa školom nogometnog kluba Imotski, a namjeravamo prošiti suradnju s još nekoliko klubova - rekao je predsjednik kluba Slaven Žužul i dodao:

- Najljepše cvijeće raste u našem vrtu, ne treba tražiti daleko igrače, u Dalmaciji i Hercegovini ima ih najviše, a i najisplativiji su.

Predsjednik se osvrnuo i na aktualna zbivanja u hrvatskom nogometu.

- Kao čovjeku nije mi drago ovo što se događa mom prijatelju Nenadu Praliji i zaposleniku Špiru Barbariću. Klub će biti uz njih sve dok ne dokažu svoju nevinost. Mnogi govore kako je ovo sve usmjereno prema meni, a ja ću vam ponoviti da se sve što se tiče plaćanja na crno radi o vremenu dok je klub bio u stečaju, dakle prije nego sam ja postao predsjednik. Nastavit ću raditi svoj posao, s uspjehom i ponosom jer ovaj klub je ponos grada i dokaz da se može pobijediti i stečaj i dignuti do prve lige.

Žužul je naglasio i kako ne smatra da je ovo napad na njega osobno te na klub zbog toga jer su na sastancima Udruge prvoligaša stali na stranu Markovića i Mamića.

- Svatko radi po svojoj savjesti. Ja sam za interese nogometa, Hajduka i Splita, a ne za interese koji se iza svega valjaju. Bit će opet izbori i mi ćemo dati glas onome za koga budemo smatrali da takve interese zastupa.

Trener Tonći Bašić igrače je upoznao s programom rada, uvodni dio bit će u Splitu, drugi u Antalyji, a treći će dio priprema ponovno biti na Parku mladeži gdje će Split 11. veljače odigrati zadnju provjeru, najvjerojatnije protiv Zadra ili Šibenika.

- Naš cilj je pomladiti momčad, ali ciljevi ostaju isti kao i na početku sezone. Želimo izboriti Europu.

Najčitaniji članci