Obavijesti

Sport

Komentari 15

Zvali su ga 'novi Messi', trebao je u Hajduk, a sad stiže u Milan

Zvali su ga 'novi Messi', trebao je u Hajduk, a sad stiže u Milan

Renesansu u karijeri mogao je doživjeti i na Poljudu jer su ga splitski 'bijeli' bili spremni dovesti na početku prošle sezone. Najmlađi je debitant i strijelac u povijesti Serie A, trenutno je pod Nikom Kovačem

VIDEO

Kada je sa samo 16 godina i 184 dana postao najmlađi strijelac u povijesti Serie A, talijanska nogometna javnost bila je sigurna da će idućih 15-ak godina imati napadača svjetske klase. Put Pietra Pellegrija (20) u međuvremenu je otišao pomalo neželjenim pravcem, no sada će imati priliku revitalizirati karijeru u dresu AC Milana.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanov Rebić ispao iz reprezentacije

Pokretanje videa...

Dalić i Rebić VIDEO

Mladi Talijan stiže na posudbu za koju će 'rossoneri' platiti milijun eura s tim da će imati opciju otkupa njegova ugovora za šest milijuna. Monaco je vrlo rado prihvatio ponudu talijanskog velikana jer je od uloženog 21 milijuna eura za Pellegrija isplatio vrlo malo. Talijan je dugo vremena muku mučio s ozljedama zbog kojih je u Kneževini igrao na kapaljku.

U seniorske vode pogurao ga je hrvatski stručnjak Ivan Jurić još tamo 2016. godine kada je bio na klupi Genoe. Uveo ga je protiv današnjeg mu kluba Torina pa je Pellegri s 15 godina i 280 dana postao najmlađi debitant u povijesti Serie A. Time je priskrbio nadimak 'novi Messi' koji mu je nadjenuo trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Kasnije je postao i najmlađi strijelac Serie A kada je sa 16 godina i 184 dana zabio u porazu od Rome 3-2.

ITA, Serie A, AS Rom vs FC Genua 1893

U elitnom razredu talijanskog nogometa odigrao je svega devet utakmica i zabio tri pogotka prije nego ga je u svoje redove doveo Monaco i uložio 21 milijun eura. A onda su krenuli problemi. Ozljeda za ozljedom udaljile su ga s travnjaka pa praktički dvije sezone uopće nije igrao! Pod terapijama je proveo 2018/19 i 2019/20, prvo zbog problema s preponama, a onda i stražnjom ložom.

Vratio se tek prošle sezone i pod Nikom Kovačem odigrao svega 216 minuta u 16 nastupa. Za to vrijeme uspio je zabiti jedan pogodak uz jednu asistenciju. A renesansu u karijeri mogao je doživjeti i u Hajduku jer su ga splitski 'bijeli' bili spremni dovesti na početku prošle sezone, no na koncu od toga nije bilo ništa.

Ipak, u Milanu smatraju kako nije kasno za igrača s kojim se isplati riskirati. Velik publicitet sa samo 20 godina jer, između svega ostalog, ljubi kćer srpskog trenera Siniše Mihajlovića Viktoriju, rekordi u najranijoj dobi, neosporan nogometni talent koji bi buknuo da nije bilo ozljeda... Sve to bilo je dovoljno čelnicima Milana kako bi na mali uložen novac stvorili pojačanje vrijedno prvog sastava.

Jer već jednom su uspjeli u naumu. Isto kada je Hakan Calhanoglu stigao iz Bayer Leverkusena nakon niza ozljeda pa postao jedan od stožernih igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba