Obavijesti

Sport

Komentari 18

Zvali su ga novi 'Pele', a danas se nad njim zgražaju i anonimci

Zvali su ga novi 'Pele', a danas se nad njim zgražaju i anonimci

POPUT MBAPPEA Ono što je danas Kylian Mbappé, prije 14 godina je bio Amerikanac Freddy Adu. Najmlađi debitant u povijesti svih američkih sportova danas se ne može sastaviti s ozbiljnom karijerom

VIDEO

Ime Freddyja Adua (28) i dalje zvoni svim ljubiteljima popularne igrice današnjeg Football Managera, odnosno ondašnjeg Championship Managera iz 2003. godine kada je ovaj Amerikanac bio etiketiran kao jedan od najvećih talenata svijeta. 

VIDEO

Niti u jednom trenutku svoje karijere u stvarnosti nije uspio ostvariti potencijal koji je bio strahovit. Recimo, ono što je danas Kylian Mbappé po nogometnom talentu, to je prije 14 godina bio ovaj momak. Zvali su ga čak i i novi 'Pele'!

Isti taj momak, sad već i ozbiljniji muškarac po godinama, mora na probu u novom poljskog prvoligaša Sandecja Nowy Sacz. Ako prođe, oni će mu postati 14 klub u karijeri.

- Njegovo dovođenje nije moja ideja. Čuo sam da ga je netko pokupio u zračnoj luci. Onaj tko ga je odlučio dovesti, nije razgovarao sa mnom. Ja ga neću testirati, ali ako netko drugi želi, može to probati. Po mom mišljenju, klub je ispao smiješan. Umjesto da polako gradimo momčad, mi radimo sasvim suprotno - zgrožen je bio trener kluba Radoslaw Mrockowsk.

Freddy Adu zapravo je Ganac koji se u SAD preselio slučajno s majkom. U osmoj godini života uz pomoć 'Zelene karte na lutriji', obitelj Adu napustila je Afriku.

U 14. je godini potpisao prvi profesionalni ugovor za D.C. United iz MLS-a i očekivalo se da do svoje 20. godine bude u nekom velikom europskom klubu.

On je postao najmlađi sportaš u povijesti američkog sporta. Čak je 2005. godine bio nominiran za najboljeg mladog igrača svijeta i tu je bolji od njega bio tek Wayne Rooney! Omogućilo mu je to probu kod Sir Alex Fergusona, ali nije mogao dobiti radnu dozvolu pa je sve propalo. Iako je zadovoljio ukuse Engleza...

Za D.C. United zabio je 11 golova u 87 utakmica pa je 2007. otišao u Real. Ali, onaj iz Salt Lakea. Potom se otisnuo u Europu gdje ga je raširenih ruku dočekala Benfica. Bilo ga je u Francuskoj, Grčkoj, Portugalu, Turskoj, Brazilu, Finskoj, Srbiji...

I nigdje nije ostavio dublji trag. U srpskoj Jagodini je jedva stigao i debitirati pa su ga ekspresno potjerali. Godinu kasnije opet je našao klub, "Shadow Room", ali radi se o noćnom klubu u kojem je Adu promotor i domaćin. 

Konkretno, Freddy je u zadnje tri godine odigrao svega 20 utakmica i zabio dva gola. Za igrača koji okupira ofenzivne pozicije, premalo. Nije čudo da se trener dojučerašnjeg poljskog drugoligaša ljuti na spomen njegova dovođenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani