Sport

Komentari 10

Zvijezda UFC-a: Nisam imao što jesti, neću se nikad promijeniti

Zvijezda UFC-a: Nisam imao što jesti, neću se nikad promijeniti

Gerald Meerschaert bio je zadnja žrtva Khamzata Chimaeva. "Borz" ga je nokautirao i zaradio simpatije borilačkog svijeta. UFC-ove napredne statistike otkrivaju da je u tri spomenuta meča primio samo jedan udarac

Švedski MMA borac Khamzat Chiamev (26) postao je preko noći UFC zvijezda. Ljetos je u 10 dana pobijedio dva protivnika i pokazao koliko je beskompromisan. Prvo je gušenjem pobijedio Johna Phillipsa pa tehničkim nokautom srušio Rhysa McKeea.

Gerald Meerschaert bio je zadnja žrtva mladića rođenog u Čečeniji. "Borz" ga je nokautirao i zaradio simpatije borilačkog svijeta. UFC-ove napredne statistike otkrivaju da je u tri spomenuta meča primio samo jedan udarac.

POGLEDAJTE VIDEO: Nurmagomedov u svom selu

U siječnju 2021. čeka ga borba sa sjajnim Leonom Edwardsom i bit će to njegov najveći ispit u karijeri. Čelnik UFC-a Dana White obožava Chimaeva, obećao mu je veliku lovu, ali Khamzat je ostao skroman. Dobro se sjeća da je donedavno radio kao osiguranje, ali i na farmi pilića.

- U Švedsku sam došao s 19 godina. Nisam imao ništa u džepu, nisam imao što jesti. Sad imam novac, ali ništa me neće promijeniti. Još sam isti čovjek, isti Khamzat i takav ću biti cijeli život - kazao je švedski borac.

Chimaev je na omjeru 9-0 i ako sruši Edwardsa mogao bi napasti titulu u velter ili čak srednjoj kategoriji.

Najčitaniji članci