Obavijesti

Sport

Komentari 20

Zvijezda UFC-a oštro po LeBronu i ekipi: 'Naši policajci su heroji!'

Zvijezda UFC-a oštro po LeBronu i ekipi: 'Naši policajci su heroji!'
5

Auuu, odgodili ste svoje utakmice, a zadržali milijune? Baš "hrabro". Ako ste za promjenu postanite policajci! To je najteži posao u Americi, poručio je UFC majstor Colby Covington, poznati konzervativac

VIDEO

NBA, tenis, Major Baseball League, Major League Soccer... Veliki dio američkih sportaša odlučio je kako nije dosta samo pričati, simbolično klečati i zasipati društvene mreže hashtagovima #BlackLivesMatter, #GeorgeFloyd, #JacobBlake, #BreonnaTaylor i sl.

Pa su odlučili - prestati igrati košarku, bejzbol, nogomet, tenis... Bojkot. Niti jedan bijeli američki sportaš još se nije baš otvoreno i nedvojbeno tome usprotivio. Do danas. Dok nije progovorio Colby Covington (32).

POGLEDAJTE VIDEO: 'Lajavi' UFC majstor Colby Covington

Pokretanje videa...

Colby Covington 00:16

Covington je i inače glasan, militantan i 'po profesiji' domoljub. Pa je afro-američkim košarkašima i ostalima poručio:

- Odgodili ste svoje utakmice? Auuu, kako "hraaabrooo"... Želite li zaista pokazati da ste za promjenu? Onda se odreknite svojih višemilijunskih poslova i povlaštenih života tijekom kojih se bavite dječjom igricama. Napravite jedan ogroman rez u svojim primanjima pa prionite na najteži posao u Americi. Postanite policajci! Da vas vidim - napisao je Colby na društvenim mrežama.

Očekuje se oluja reakcija. A malo tko je, zapravo, iznenađen Covingtonovim istupom. Jer u pitanju je mladi čovjek, a ultra-konzervativac koji sam sebe vidi... Ovako:

Karikatura na koju je ponosan, govori sve. Vrijednosni temelj Colbyja Covingtona su ljubav prema domovini i oružju kojim se ta domovina brani od onih koji joj ne žele dobro, neovisno o tome jesu li stranci ili, kao on, Amerikanci.

Jednog čovjeka posebno obožava:

Predsjednik Sjedinjenih država Donald Trump je Covingtonova zvijezda vodilja i vođa kakvog je oduvijek želio. Nikada nije krio svoju podršku Trumpu i svemu što Trump predstavlja, radi i govori.

Covington je rođen u liberalnoj Kaliforniji. Kad je imao osam godina obitelj se preselila u Oregon, a mali Colby je postao žestoki Republikanac. Što će na njegov najnoviji istup reći oni koje smatra ne samo kolegama nego i prijateljima...

Covington se, kako vidite, srdačno pozdravlja s Danielom Cormierom (naravno, obučen u boje američke zastave). Prije, tijekom i nakon zadnjeg čina Cormierove trilogije sa Stipom Miočićem Covington nije krio da svim srcem navija za Cormiera.

Hoće li se friendovi čuti ili što će se dogoditi kad se sretnu, ne znamo. Inače, ispod Colbyjevog sakoa je majica koju ponosno pokazuje pa u američkoj izbornoj godini poručuje:

- Više ne skandiramo 'Učinimo Ameriku opet velikom' nego 'Zadržimo Ameriku velikom'... O da, 2020. će biti još jedna velika godina za Ameriku!

Covington je vrhunski MMA borac, nekadašnji UFC prvak u velteru. Danas je treći u rankingu - iza šampiona Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, a ispred Masvidala, Dos Anjosa, Diaza, Lawlera...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu