Beer Champions okupio stručnjake na predavanju o kulturi pijenja piva – Iva Pehar i Željko Šatović Gula sparili ukusnu hranu s pivima Zagrebačke pivovare
Sve o pivu na Beer Championsu u Zagrebačkoj Pivani
Zagreb, 30. lipnja 2015. – Da je pivo idealan dodatak u kuhinji i u svakodnevnom životu Zagrebačka pivovara dokazala je na predavanju Beer Champions u svojoj pivnici „Pivana“. Ovo predavanje vodeća pivovara na domaćem tržištu organizira drugu godinu zaredom kako bi uz mnogobrojne stručnjake dodatno informirala javnost i svoje zaposlenike o svijetu piva i pivarstva.
Dugu povijest pivarstva te proizvodnju i pravilno točenje i kušanje piva predstavili su Igor Jukić, tehnolog u proizvodnji, Zenon Zekić, stručnjak za točenje piva, Igor Praunsperger, event manager, i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare. Tom prilikom Tina Puhalo Grladinović istaknula je:
„Pivo je iznimno vrijedan proizvod ako se konzumira u umjerenim količinama. Imajući na umu njegove nutritivne vrijednosti i karakteristike, često se nepravedno zapostavlja, osobito u odnosu na neka druga pića. Upravo zato organiziramo Beer Champions, kako bismo zajedno s vodećim stručnjacima demistificirali mnoge predrasude o pivu te istaknuli njegov potencijal u gastronomiji i pozitivan učinak na zdravlje.“
Česte zablude, ali i znanstvene činjenice o pivu istaknula je i doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica KBC-a Zagreb, koja je tom prilikom posebno navela njegov prirodan sastav i blagotvoran učinak na organizam ako se konzumira umjereno. Za žene to znači pijenje oko 0,33 l na dan, dok je za muškarce ta količina oko 0,65 l na dan standardnog lager piva s 4,5 do 5 volumnih postotaka alkohola.
O karakteristikama i okusima piva govorio je strastveni pivski sommelier i radijski voditelj Milan Peh, koji je dočarao dokle seže raznolikost i širina primjene piva. Uz ritual pravilnog točenja i posluživanja piva, zahvaljujući prvoj hrvatskoj masterchefici Ivi Pehar i gastronomskom stručnjaku Željku Šatoviću Guli svi prisutni mogli su se uvjeriti koliko je ono zahvalan dodatak u pripremanju različitih delicija. Oni su posebno za tu prigodu osmislili jelovnik koristeći se i inspirirajući se različitim vrstama piva iz portfelja Zagrebačke pivovare.
Tako se Ožujsko Rezano odlično sljubilo s paštetom od pilećih jetrica i uštipcima od pure sa salatom. Rezano se konzumiralo i s brusketama s premazom od sira i mlade kapulice s nadjevom od julienne crvene, zelene i žute paprike. Kuhalo se i s pivom Hoegaarden u pripremi goveđih obraza s kremastom palentom, aromatiziranim gorgonzola sirom i salatom, koji su bili posluženi uz Ožujsko pivo. Da pivo izvrsno gasi žeđ i da ga je preporučljivo piti uz masna jela pokazala je kombinacija piva Staropramen uz sous vide filet lososa na posteljici od salate od kus-kusa i sezonskog povrća. Ljubitelji slatkih zalogaja posebno su uživali u prhkim košaricama punjenima karamelom, nektarinama te završnom pjenicom od piva Leffe Blond kao i u ganacheu od crne čokolade, culi od jagoda, crumbleu i pjenici od piva posluženima uz crni Tomislav.
Kao lider na domaćem tržištu, Zagrebačka pivovara svjesna je važnosti ulaganja u svoje zaposlenike i stvaranja pravilne javne percepcije o pivu. Zato je i ove godine organizirala ovo zabavno-edukativno događanje na kojem su mnogobrojni zaposlenici i novinari otkrili novi svijet kušanja piva i uživanja u pivu.
O Zagrebačkoj pivovari
Zagrebačka pivovara osnovana je davne 1892. godine. Tijekom stogodišnje tradicije u spravljanju piva Zagrebačka je pivovara izrasla u najveću hrvatsku pivovaru. Svoju predanost pivu potvrdila je poslovnim dostignućima i pozicijom vodeće pivovare na hrvatskom tržištu. Od 2012. godine u vlasništvu je Molson Coorsa, jedne od vodećih pivarskih industrija u svijetu.
Proizvodni asortiman Zagrebačke pivovare čine najprodavanije lager pivo u Hrvatskoj Ožujsko pivo, Ožujsko Rezano, bezalkoholno pivo Ožujsko Cool, osvježavajuća piva s okusom Ožujsko limun i Ožujsko grejp, crno kraljevsko pivo Tomislav, posebno zimsko pivo umjetničkog duha Božićno pivo, Nikšićko pivo, kultno njemačko premium pivo Beck’s, plemenito premium pivo Stella Artois, vrhunska češka piva Staropramen i Staropramen Selection, vodeće britansko pivo Carling, svjetski poznata Corona, specijalna belgijska piva Leffe i Hoegaarden, njemačko pivo Löwenbräu te češko pivo Branik.
Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdjeEuro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijestiUŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje