Obavijesti

News

Komentari 36

Preživjeli hokejaš bori se za život, opečeno mu 80 % tijela

Preživjeli hokejaš bori se za život, opečeno mu 80 % tijela
27

Kao jedan od uzroka nesreće spominje se loše gorivo. Brojni ljudi u srijedu su odali počast poginulim hokejašima. Dimitrij Medvedev najavio je da će povući stare avione

VIDEO

Ruska policija istražuje uzroke zrakoplovne nesreće, u kojoj je u srijedu u Rusiji poginulo 43 ljudi, među kojima je i hokejaška momčad Lokomotiva. Nesreću je preživjelo dvoje ljudi, a liječnici se u bolnici bore za njihov život, piše Itar Tass. Lokalne vlasti izvijestile su kako bi jedan od mogućih uzroka nesreće mogla biti slaba kvaliteta goriva u avionu. 

>>> Oplakuju žrtve: Pogledajte tko su poginuli hokejaši

Zrakoplov je navodno imao problema u podizanju, a prije nego se zapalio je udario u radijski odašiljač. Avion se prepolovio i pao na tlo. Svjedoci nesreće kazali su policiji kako su prije pada zrakoplova čuli dvije jake eksplozije. 

- Dijelove tijela putnika koji su poginuli u nesreći pronašli smo u rijeci Volgi. Osim toga, u rijeci smo našli i dijelove trupa aviona - izvijestili su iz policije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan od preživjelih putnika je hokejaš Aleksandar Galimov (26), dok je drugi član posade Aleksandar Sizov. Obojica imaju opekline po tijelu te su u kritičnom stanju. Vlasti su izvijestile kako je Galimov zadobio opekline na 80 posto tijela. U zrakoplovu je u nesreći stradala čitava prva postava momčadi, a u srijedu navečer su im navijači ispred arene u Jaroslavlju odale počast. 

Među poginulima su kanadski trener Brad McCrimmon, legendarni slovački hokejaš Pavol Demitra, švedski vratar Liv Stefan, igrači iz Njemačke, Ukrajine i Latvije te trojica čeških reprezentativaca. Predsjednik Svjetske federacije hokeja na ledu, Rene Fasel, kazao je kako je nesreća u Jaroslavlju najcrniji dan u povijesti hokeja. 

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev je u četvrtak posjetio Jaroslavlje, a obiteljima poginulih je izrazio sućut. Na mjesto nesreće je položio cvijeće. Predsjednik je obećao kako će stare zrakoplove povući iz prometa od sljedeće godine, javlja RIA Novosti. Premijer Vladimir Putin je odmah nakon nesreće ondje poslao ministra transporta, koji je pokrenuo istragu o nesreći. Još nisu pronašli crne kutije iz aviona. 

Hokejaški klub Lokomotiv inače igra u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi, koja je drugo najjače klupsko natjecanje na svijetu. Prošlu sezonu je Lokomotiv završio na trećem mjestu.

Predsjednik Hokejaškog saveza Rusije, Vladislav Trejak, kazao je kako će napraviti sve kako hokej u Jaroslavu ne bi nestao. Dodaje kako taj sport mora 'nastaviti živjeti zbog momčadi koja je poginula u nesreći'. Predsjednik KHL-a, Aleksandar Medvjedev, vijest o tragediji je objavio u srijedu na utakmici u Ufi. U tom je trenutku u publici bilo 10.000 ljudi, koji su nakon strašnih vijesti polako napustili dvoranu. 

Rusi su zbog tragične nesreće odgodili cijelo prvo kolo KHL-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina