Obavijesti

News

Komentari 522

'Srbija nije kriva, uvučeni smo u hrvatsku predizbornu priču'

'Srbija nije kriva, uvučeni smo u hrvatsku predizbornu priču'
1

Naravno da naše krivice nije bilo, jer bili smo uvučeni u predizbornu priču jednog neodgovornog premijera iz susjedstva. Mi nismo željeli sukobe - rekao je Vučić

VIDEO

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na sjednici vlade u 21 sat predložio je ukidanje kontramjera prema Hrvatskoj. Rekao je kako se Srbija ne treba baviti mržnjom nego projektima važnima za zemlju, piše Blic. 

- Naravno da naše krivice nije bilo, jer bili smo uvučeni u predizbornu priču jednog neodgovornog premijera iz susjedstva. Mi nismo željeli ni ekonomske ni političke sukobe s Hrvatskom. Regionalna stabilnost za Srbiju je od prioritetnog značaja - rekao je Vučić

Vlada je potom donijela odluku o ukidanju kontramjera i omogućila kamionima i robi iz Hrvatske da normalno ulaze u Srbiju. Hrvatska je pak blokadu granice ukinula u 17 sati. 

Dačić: Ovo je uspjeh srpske i poraz hrvatske Vlade

Na sjednici vlade Srbije ministrima se nakon premijera Vučića obratio i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koji je rekao kako ukidanje jednostranih protupravnih mjera Hrvatske na granici sa Srbijom predstavlja ''veliki i značajan uspjeh vlade Srbije, ali i ogroman poraz neodgovorne politike Vlade RH na čelu sa Zoranom Milanovićem, javlja Blic.  

- Želim čestitati premijeru i svim kolegama što smo imali snage da kada su bili ugroženi nacionalni interesi da donesemo važne odluke. Pokazalo se da smo bili u pravu. Srbija je pokazala da je prava država koja brine o svojim građanima i svojoj ekonomiji - rekao je Dačić.

'Izbjeglice primamo kao i dosad'

Srbija ne bi uvodila nikakve mjere da nije bilo mjera Hrvatske. Ništa nismo radili, novih koridora nema, izbjeglice primamo kao što smo ih primali i do sada. Odluka hrvatske Vlade o otvaranju granice je dobra, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić u razgovoru za Dnevnik 2 HTV-a. 

Istaknuo je kako nove rute za izbjeglice u Srbiji ne postoje. Na pitanje hoće li povući zabranu o ulasku hrvatske robe u Srbiju odgovorio je: 

- Apsolutno. Građani Hrvatske su u Srbiju dobrodošli, jedva čekamo hrvatske ljude i hrvatske kamione da uđu u našu Srbiju. Mi nismo nikoga  tjerali da pješice prelazi granicu, mi smo samo tražili da se prekine onakva vrsta ekonomskog rata prema Srbiji - rekao je Vučić. Dodao je kako s Hrvatskom Srbija želi samo najbolje odnose. 

''Izbjeglice nismo slali prema Horgošu'

Na pitanje je li zaista otvoren prijelaz Horgoš prema Mađarskoj Vučić je rekao kako to ''uopće nije točno''. 

- Izbjeglice dođu kod nas u Preševo, mi im damo hranu, vodu i sve što treba, dođu u Beograd i tamo dalje biraju svoju rutu. Mi smo primili više izbjeglica nego Mađarska i Hrvatska zajedno - naglasio je Vučić. 

'Karamarka sam vidio samo jednom'

Osvrnuo se i na komentare premijera Zorana Milanovića o tome da se potajno sastao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. 

- Ne želim sudjelovati u kampanji koja se vodi u Hrvatskoj. Ja sam gospodina Karamarka vidio jednom u životu i to na inauguraciji predsjednice Grabar Kitarović. Nikada se više nisam ni vidio ni čuo s njime. Sutra mogu razgovarati i s njime i s premijerom Milanovićem, s bilo kime. Mi smo uvijek za razgovor - rekao je. 

'Ratne sjekire su zakopane'

Pozvao je da se ''ne prave neprijatelji tamo gdje ih nema''. 

- Ratne sjekire su zakopane, to su rekli i vaši veterani. Ovo je bila samo jedna loša odluka vaše Vlade i ništa više - poručio je Vučić i zamolio je medije u Srbiji da ''snize ton''. 

- Nemam ja nikoga da govori u moje ime. Ja sam od Milanovića čuo da je jedan cijeli narod nazvao barbarskim, a ja sam vodio računa da u svojim izjavama ne uvrijedim nikoga u vašoj zemlji - zaključio je srpski premijer. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 522

VIDEO

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'
'DIVAN PRIJATELJ I HUMANIST'

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'

Dr. Rudman se u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' zaposlio 2017. godine na poziciji liječnika na specijalizaciji iz Kliničke radiologije, koju je specijalizirao pet godina kasnije...

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom
Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice
PREMINUO U SUBOTU

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice

Ispraćaj dr. Ninoslava Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija, objavili su iz bolnice