Obavijesti

Synco Living - I vaš stan može biti pametan stan

Synco Living - I vaš stan može biti pametan stan
1

Ispunite kviz u specijalu Plati koliko potrošiš, ako dovoljno brzo i pravilno odgovorite na sva pitanja, Synco Living Starter Kit može vaš stan pretvoriti u pametan dom.

Synco Living Starter Kit je tehnologija kojom možete lakše nadzirati grijanje u vašem stanu. Sastoji od zidnog panela kojim upravljate sa do četiri radijatora u stanu (stanovi u Hrvatskoj najčešće imaju tri do četiri radijatora) i odgovarajućih elektromotornih pogona i ventila za radijator a sve međusobno komunicira preko radio veze.

Kako djeluje Synco Living Starter Kit?

Na zidnom panelu vrlo jednostavno podesite željenu temperaturu u različitim djelovima stana. U spavaćoj sobi, na primjer, ugodnije ćete se osjećati ako je temperatura malo niža ali prema jutru dobro je da su radijatori malo topliji barem onaj sat kad se spremate za odlazak na posao. Dječja soba mora biti dobro zagrijana samo popodne kad djeca rade zadaću ili se igraju poslije dolaska iz škole ili vrtića, a prema noći se temperatura spušta. Dnevni boravak, vjerojatno najveći prostor u vašem stanu, treba malo više vremena da se zagrije, a treba biti topao do vremena kad se familija skupi iz poslova, vrtića ili škole, znači radijatori se moraju otvoriti barem sat vremena prije vašeg dolaska. Ako ste se prepoznali u svim tim situacijama i ako vam se čini svakodnevno podešavanje svih radijatora u stanu više puta na dan komplicirano, niste jedini. No Synco Living Starter Kit je tehnologija koja sve te poslove može odraditi automatski, svaki dan, više puta na dan - umjesto vas.

S paušalnim obračunom grijanja vjerojatno najudobnije je imati radijatore cjeli dan na visokoj temperaturi i jednostavno otvoriti prozor kad je prevruće. No s obaveznim obračunom troškova topline prema realnoj potrošnji korisnici stanova će biti motivirani da se griju racionalnije.

“Synco Living Starter Kit im kod toga može biti od velike pomoći. Sistem je izuzetno jednostavan za upravljanje, učinkovit i ne zahtijeva velike zahvate u stanu. U kombinaciji s razdjelnicima topline i drugim mjerama (renoviranjem stambenog ovoja i krova te promjenom prozora) može biti pravi čuvar kućnog budžeta za grijanje”, objasnio je predstavnik Siemens Hrvatska Damir Digula.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite u specijalu Plati koliko potrošiš gdje možete ispuniti kviz i osvojiti atraktivnu nagradu koja će vam osigurati da vaš stan bude štedljiviji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao