S obzirom na to da je do Božića ostalo tako malo, većina zasigurno razmišlja o najfinijem dijelu Božića - blagdanskim delicijama. A oni iz središnje Hrvatske vjerojatno maštaju o francuskoj salati, sarmi, purici i štruklima
Proslava Božića se u odnosu na prije nekoliko desetljeća znatno promijenila, ali ono čemu se i dalje pridaje velika pozornost je hrana. Možda su zato stanovnici gorske Hrvatske već počeli razmišljati o sarmi, odojku, polama i janjetini
Kada se nešto slavi, okupljaju se obitelj i prijatelji te se jedu najfinija jela, zar ne? To se posebno odnosi na proslavu Božića, pa tako Dalmatinci na Badnjak tradicionalno pripremaju bakalar na bijelo, dok je 25. prosinac rezerviran za puricu, pašticadu i fritule
Božić je doba u kojem se obitelj - i uža i šira - okuplja za stolom te uz tradicionalna slana i slatka jela uživa u blagdanskoj atmosferi. Slavonci to čine uz fiš-paprikaš na Badnjak te uz pečeni odojak, orahnjaču i makovnjaču na Božić
Jela koja su se nekad tradicionalno pripremala za blagdane i danas se mogu naći na stolu mnogih Hrvata. Badnjak je u Istri i na Kvarneru obično rezerviran za maneštru, bakalar i posutice, a na Božić se jedu purica, cukerančići i povetice
Iskoristi svoj Oranž