'Odmaranje tijesta' je ključno za izradu tortilja jer omogućuje da se voda i brašno stope zajedno, hidratizirajući škrob i stvarajući savršenu konzistenciju tijesta
Riječ je o najvažnijem obroku u danu koji može biti vrlo koristan i u očuvanju zdravlja, odnosno prevenciji viskog tlaka, kolesterola, dijabetesa i pretilosti, pa se vrijedi potruditi
Kada vam se ne da dugo boraviti u kuhinji, a rado bi nešto fino pojeli, tortilje su super opcija. Postoji puno recepata za njihovu pripremu, a nijedan nije jako kompliciran. Neke su gotove za tren
Uvedite zdrave promjene u svoje obroke i pripremite sebi ili svojim bližnjima smoothie, salatu ili juhu koje nije potrebno termički obraditi. S puno povrća i voća, ova jela su ukusna i - zdrava
Tortilje se pune slanim sastojcima, najčešće mesom poput govedine, piletine ili svinjetine, a često uključuju i druge sastojke, poput riže, kuhanog graha, zelene salate, rajčice, luka, sira i raznih začina
Ovo meksičko jelo ima stotine varijacija. Najčešće se radi s piletinom i puno povrća, a grah je obavezni prilog. Provjerite ovaj jednostavni recept i sami ih doma pripremite
'Obična' pileća prsa lako je pripremiti s aromom tipičnom za meksičku ljutu juhu s tortiljama. Uz dodatak čipsa od tortilja, imat ćete dojam kao da ste u Meksiku, a juha odlično grije u hladne dane
Prema riječima stručnjaka, tortilje treba zagrijati u tavi na laganoj vatri s malo ulja ili s malo maslaca. Tijekom zagrijavanja pazite da se tortilja ne zalijepi ili ne zagori
Očekivano, ove godine globalno se na internetu najviše pretraživao pojam koronavirusa, no zbog izolacije i rada od kuće mnogi su se okušali i u kulinarskim vodama
Suho odležavanje mesa, popularni 'dry aging', proces je u kojem se iz mesa izvlači voda kako bi se postigao intenzivniji okus i kako bi ono postalo mnogo mekše i ukusnije. U tekstu otkrijte kako pravilno ispeći takvo meso i s čime ga kombinirati
Važno je da napravite dobru marinadu za meso. Poslužite uz umak od rajčice ili guacamole. Ako volite pikantno, dodajte malo čilija u prahu ili kajenskog papra
Wrapove možete raditi kao taquitose - hrskave pržene rolice tortilja ili kao quesadille - tostirane tortilje, a možete ih puniti mesom, grilanim povrćem i humusom uvijek uz malo sira i salate
Ljeti nitko ne voli dugo provesti u kuhinji, a obilje svježeg povrća omogućuje svakom kuharu pripremu ovih slasnih jela koji će nahraniti tijelo i zadovoljiti znatiželju za novim okusima....
Omiljeno meso ili ribu nabodite na grančice ružmarina, slasna pileća jetra omotajte slaninom, a meso ne zaboravite marinirati u omiljenim začinima kako bi bilo što sočnije
Obvezan sastojak burrita, debele palačinke, su piletina ili junetina, riža, topivi sir te kukuruz, crveni grah i zelena salata. Uza sve to najbolje pristaju umaci
Meksička jela brzo su gotova - dovoljno je kratko popržiti tortille te ih nadjenuti omiljenim kombinacijama mesa i povrća, a rezultat su nezaboravni specijaliteti
Za izradu 25 tortilja potrebno je četiri šalice brašna, žličica soli, dvije žličice praška za pecivo, dvije žlice masti ili maslaca, 1 i pol šalica mlake vode te malo vremena
Finger food u obliku smotuljaka, tortilja i okruglica idealna su hrana za tulume jer ih je jednostavno pripremiti i dan ranije, s njima se lako barata, ali su i iznimno ukusni
Bilo da ih punite kao quesadillas, chimichange ili enchilade ili imate vlastiti originalni nadjev, uz recept kuharice Mateja Mandir McConnell naučite izradu tortilla
Pirjano sezonsko povrće, meso ili riba te ljuta domaća salsa posuti ribanim sirom, a umotani u malu tortilju, postaju sočno i pikantno predjelo
Iskoristi svoj Oranž