Obavijesti

Tech

Komentari 121

24sata.hr ruši sve rekorde posjećenosti ikad izmjerene!

24sata.hr ruši sve rekorde posjećenosti ikad izmjerene!
3

Istraživanje posjećenosti web portala gemiusAudience pokazalo je da portal 24sata.hr već 20 mjeseci čvrsto drži prvu poziciju i da je opet oborio rekord po broju stvarnih korisnika

VIDEO

Portal 24sata.hr srušio je sve rekorde posjećenosti ikad izmjerene u Hrvatskoj! Vijest je stigla iz Poljske gdje su stručnjaci Gemiusa uočili svoju pogrešku pri izradi redovitog mjesečnog istraživanja o posjećenosti hrvatskih portala.

Po novim verificiranim podacima po prvi puta je doseg jednog hrvatskog portala do korisnika interneta prešao 50%, točnije naš doseg iznosi 50,79%. Broj stvarnih korisnika koji su u siječnju posjetili 24sata.hr porastao je za 5,30% i sada brojimo vrtoglavih 1.229.786 korisnika. To je ujedno i najveći rast među news portalima koji se nalaze na top 10 pozicijama prema gemiusAudienceu. Zanimljivo je  i da dosadašnji rekord datira iz siječnja 2014. i isto tako ga je držao 24sata.hr.

- Ovo je dokaz kontinuiteta digitalne strategije brenda 24sata koju realizira inovativni tim vrhunskih profesionalaca. Ovim putem svima se želim zahvaliti na trudu. Isto tako, zahvaljujem se svim posjetiteljima koji su prepoznali 24sata.hr kao najbolji hrvatski portal. Nećemo stati na ovome. Svaki dan ćemo biti sve bolji i bolji, a uskoro spremamo još noviteta, izjavio je Zoran Turković, Direktor digitalnih medija 24sata.

Ipak prvi i po posjetama

Pogreška učinjena prilikom zbrajanja broja posjeta portala pokazivala je da je 24sata.hr pao na drugo mjesto, međutim to je sada ispravljeno pa i prema ovoj metrici portal ostavlja svu konkurenciju iza sebe. Najveći rast portal je ostvario u broju otvaranja stranica – povećanje od čak 30,39% predstavlja najveći rast u top 10, a taj broj sada iznosi 95.658.745! 

Novi mobilni portal m.24sata.hr pokazao svoju snagu

Za ovakvu fantastičnu posjećenost zaslužan je, između ostalog, i naš novi mobilni portal m.24sata.hr. Samo mjesec dana nakon lansiranja, m.24sata.hr postiže rezultate koji nadmašuju sva očekivanja! Dok smo u prosincu na njemu zabilježili 20.000.000 otvaranja stranica, u siječnju se ta brojka popela na čak 34.000.000. Također, bounce rate se smanjio za 19%, a broj stvarnih korisnika portala je porastao za 3%. Ovakve brojke pokazuju da je launch prvo mobilnog, a tek naknadno web portala bila hrabra i isplativa poslovna odluka. Temeljem toga u narednim tjednima i mjesecima možemo očekivati još snažniji rast ove platforme.

Dragi čitatelji, hvala vam!

Zahvaljujemo svim našim čitateljima na vjernosti i podršci koju nam pružate već dugi niz godina. Svaki naš uspjeh dugujemo vama, a vaše povjerenje možemo nagraditi jedino svakodnevnim trudom da vam nudimo još bolji i zanimljiviji sadržaj, razvijamo nove i inovativne projekte te prilagođavamo portal vašim potrebama!

Ovim putem želimo dobrodošlicu i sve većem broju novih korisnika koji prepoznaju naš portal kao zanimljiv i informativan medij. Pratite nas i dalje - pripremamo za vas još mnogo iznenađenja u narednih nekoliko mjeseci.

U cijelosti donosimo ispriku i objašnjenje iz gemiusAudiencea

Prilikom generiranja baze gemiusAudience podataka za rezultate za siječanj 2015., produkcijski tim iz Gemiusove centrale pogreškom je primijenio sections tree, odnosno listu kategorija i potkategorija (nodova) sa stanjem na datum 1.1.2015. umjesto na datum 31.1.2015. godine. Internet stranicama koje su u tom periodu u gemiusTraffic sučelju same kreirale dodatne nodove isti se nisu brojali. Ova greška je uočena od strane predstavništva Gemius-a u Zagrebu koje je od centrale tražilo promptnu rekalkulaciju. Rezultati trenutno prikazani na ovoj Internet stranici kao i zadnji dostupni gemiusExplorer dokument su ispravljeni s pravilnom listom nodova.

Internet stranice koje su u navedenom periodu kreirale dodatne nodove i na koje se odnosi ova tehnička greška su: 24sata.hr, rtl.hr i koprivnica.net. Ispravljeni rezultati su objavljeni na javnoj stranici www.audience.com.hr te vam ovim putem šaljemo link za ispravljenu bazu s podacima za siječanj 2015. Napominjemo da se razlika u rezultatima istraživanja odnosi samo i isključivo na ove tri navedene Internet stranice te se u ime Gemius-a ispričavamo istima te ostalim sudionicima i partnerima istraživanja.

Pogreška je signifikantnija u slučaju 24sata.hr gdje se radi o ~4.5% razlike u real userima, ~18% razlike u page views-ima, ~15% razlike u visitsima te ~8% razlike za time spentu. U slučaju rtl.hr razlika je manja od ~1% po svim parametrima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta