Obavijesti

Tech

A1 Adria League u 2021. Više od 1300 igrača u borbi za 200 tisuća kuna

A1 Adria League u 2021. Više od 1300 igrača u borbi za 200 tisuća kuna
2

Više od 1300 igrača iz regije natjecalo se za ukupno 200 tisuća kuna u sedmoj i osmoj sezoni A1 Adria League, koje su se održale u 2021. Nakon što smo saznali pobjednike posljednje sezone vrijeme je da pogledamo godinu za nama.

VIDEO

Pobjednici osme sezone A1 Adria League

Završnica osme sezone A1 Adria League odigrana je u sklopu Reboot Online Games Weeka od 17. do 21. studenog. Prvi dan finala bio je rezerviran za Brawl Stars u kojem je trofej podigla ekipa Flow (Andrey, Adry, DzonDzon i Lavvek) nadigravši u finalu Winx Club s rezultatom 3:2. U League of Legendsu se kao najbolji tim pokazao Metamoon, ispred ekipe Harmony. Titulom najboljeg FIFA 2022 igrača u regiji po treći put zaredom okrunjen je amke2001, koji je u finalu bio bolji od brstimira. Posljednji dan vidjeli smo napetu CS:GO završnicu u kojoj je trofej podigla ekipa PORTUGAL, dok je na drugom mjestu završio favorizirani iNation.

To je ujedno i kratki pregled četiri igre koje su obilježile A1 Adria League u 2021.: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Brawl Stars te FIFA 2022.

Veliki interes za regionalni esport

Najbolji regionalni esport igrači u te četiri igre privukli su više od 122 tisuće pregleda uživo pri čemu su pogledali gotovo 30 tisuća sati sadržaja. Dodamo li tome 463 tisuće pregleda na YouTubeu potpuno je jasno da za regionalnim esportom postoji ozbiljan interes. Rezultati su to kontinuiranog rada A1 Hrvatska i partnera, kao što su Xiaomi i PlayStation, te svih onih koji sudjeluju u ovom projektu od visoke važnost za domaći esport.

Kroz osam sezona liga u četiri godine prošle su na tisuće igrača i profilirali se mnogi koji danas rade u esport industriji. Niti pandemija koronavirusa nije spriječila održavanje lige. Svima nedostaju velike LAN završnice koje su održavale u sklopu Reboot InfoGamera. Međutim, i kroz 2020. i 2021. A1AL se uspješno potpuno prebacila online. Takvo što nisu uspjeli mnogi drugi. Naravno, svi ljubitelji esporta, ali i igrači, željno očekuju povratak stvari u normalnu i odigravanje najboljih regionalnih menadžera na velikim pozornicama i pred navijačima, kako i priliči.

Više od esporta

Još jedna stvar koja se često zaboravlja je i standardizacija i afirmacija mobilnog esporta kroz A1 Adria League. Mobilni će esport u nadolazećim godinama biti jedan od većih pokretača razvoja čitave industrije. U najvećoj domaćoj ligi integriran je odavno. Snažan vjetar u leđa u tom segmentu dolazi i većom dostupnosti 5G mreže na kojoj intenzivno radi A1 Hrvatska. 

Osim zabave i natjecanja te izvrsnih mečeva, svi su pratitelje A1 Adria League mogli uživati i u edukativnom i informativnom sadržaju. Posljednja sezona je tako zaključena raspravama o tome kako odgovorno igrati videoigre, kakve točno promjene donosi 5G mreža, ali i o tome što je sve potrebno za organizaciju esport turnira. 

I posljednja sezona lige imala je i dodatnu humanitarnu komponentu. Akciju u kojoj je prikupljeno više od 20 tisuća kuna za doprinos pokrivanju troškova liječenja u inozemstvu teško oboljele djevojčice iz Šibenika. “Humanitarke” su već sad tradicionalno dio lige i iznova dokazuju da gameri imaju veliko srce. 

Uz takve rezultate u protekloj godini možemo samo s iščekivanjem gledati prema onoj ispred nas i što će nam A1 Adria League donijeti u 2022.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle