Tech

Komentari 4

A1 tvrtkama sad nudi Pričuvnu vezu. Spremna i na čekanju

A1 tvrtkama sad nudi Pričuvnu vezu. Spremna i na čekanju

Pričuvna veza je stalno aktivna i spremna za preuzimanje prometa u slučaju prekida primarne veze. Podatkovni promet se u najkraćem roku automatski preusmjerava na pričuvni pristup i osigurava nastavak rada

Nepredvidive okolnosti na koje je gotovo nemoguće utjecati poput potresa ili fizičkog oštećenja kabela mogu uzrokovati prekid pristupa internetu i podatkovnih veza prema ostalim lokacijama. Za mnoge poslove upravo je to kritična infrastruktura bez koje ne mogu funkcionirati. I zbog tog A1 sada tvrtkama koje za poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku razinu dostupnosti nudi uslugu Pričuvna veza Pro. 

Prekid rada POS uređaja, nemogućnost dohvata podataka ili njihova slanja za mnoge tvrtke znači zastoj u poslovanju i moguće gubitke te utječe na reputaciju kod kupaca, klijenta dobavljača i partnera. Pričuvna veza Pro stoga omogućuje zamjenski pristup preko A1 mobilne mreže. Korisnik dobiva pričuvni pristup preko A1 mobilne mreže za primarnu uslugu stalnog pristupa internetu ili uslugu podatkovnog IP-VPN povezivanja lokacija. 

Pričuvna veza je stalno aktivna i spremna za preuzimanje prometa u slučaju prekida primarne veze. Podatkovni promet se u najkraćem roku automatski preusmjerava na pričuvni pristup i tako osigurava kontinuitet poslovanja. Mobilni podatkovni promet ostvaren pričuvnom vezom je neograničen (flat rate) i bez dodatne naplate. Najveća dostupna brzina ovisi o kapacitetima i brzini same A1 mobilne mreže na lokaciji. U slučaju aktiviranja pričuvnog pristupa bit će dostupan isti javni IP adresni prostor kao i na osnovnom pristupu. S uslugom se u najam dobiva profesionalna terminalna oprema (router s integriranim 4G modemom te unutarnja ili vanjska antena, ovisno o jakosti signala) koja može podržati korisničke komunikacijske potrebe za nesmetan nastavak poslovanja. Pričuvna veza Pro dostupna je već od 165kn+PDV mjesečno.