Obavijesti

Tech

Komentari 10

Amazon predstavio svoj prvi 3D smartphone nazvan Fire Phone

Amazon predstavio svoj prvi 3D smartphone nazvan Fire Phone
9

Dolazi s gumenim okvirom, Gorilla Glass 3 staklom, aluminijskim gumbima, te 4.7 inčnim IPS LCD HD zaslonom "optimiziranim za korištenje jednom rukom"

VIDEO

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos u srijedu je na konferenciji u Seattleu predstavio prvi pametni mobitel ove kompanije, nazvan Fire Phone.

Fire Phone dolazi s gumenim okvirom, Gorilla Glass 3 staklom, aluminijskim gumbima, te 4.7 inčnim IPS LCD HD zaslonom "optimiziranim za korištenje jednom rukom". Uređaj ima Quad-core procesor snage 2.2 Ghz, Adreno 330 grafički čip te 2GB RAM memorije. Na internet se spaja Wi-Fi i 4G, a operativni sustav je na Androidu bazirani Fire, javlja The Verge.

Uređaj na pozadinskoj staklenoj strani ima kameru od 13MP s f/2.0 sastavljenim od pet elemenata, te optičku stabilizaciju slike. Iz kompanije tvrde da je njihova kamera bolja u lošim svjetlosnim uvjetima i od iPhonea 5S i od Samsunga S5. Tu su i dvostruki stereo zvučnici s Dolby Digital plus surroundom, a novost je da nove magnetske slušalice imaju poseban kabel koji vam se neće zapetljati u džepu. Amazon kaže kako je njihov uređaj “odličan za čitanje”, što i ne čudi jer ipak je Amazon izgradio carstvo na e-knjigama te Kindle uređaju.

Fire Phone ima sučelje Dynamic Perspective koje podešava 3D sliku na ekranu da se poklapa s pogledom korisnika. "Dinamična perspektiva" ažurira se 60 puta u sekundi, a Bezos je na konferenciji pokazao kako se ovaj sustav može koristiti tako da Empire State Building na karti izgleda kao da izlazi iz ekrana i pomiče se s micanjem korisnika.

Amazonovo smrtphone ima Firefly, sustav koji pomoću kamere prepoznaje knjige, DVD-e, telefonske brojeve, CD-e, igre i slično, a preko mikrofona može prepoznati i pjesme. Svrha Fireflyja je, naravno, olakšati korisnicima da prepoznate predmete kupe na Amazonu.

Cijena Fire Phonea iznosi 199.99 (32 GB), odnosno 299.99 (64 GB) dolara uz dvogodišnji ugovor kod američkog teleoperatora AT&T.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana