Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ambasador Medo iz Slavonskog Broda stigao u Srednju školu u Konjšćini, lijepo su ga ugostili

Ambasador Medo iz Slavonskog Broda stigao u Srednju školu u Konjšćini, lijepo su ga ugostili
2

U sklopu eTwinning projekta koji je povezao srednje škole iz Krka, Vukovara i Konjšćine, "ambasador" Europskog parlamenta bilježi kako uče i rade učenici i nastavnici u Hrvatskoj

VIDEO

Možda ste ovih dana u Konjščini i okolici sreli malog pufastog turista. To je medo. Ne bilo kakav. To je Medo ambasador, piše portal nizagorjemalo.hr.

Radi se o eTwinning projektu koji su osmislile nastavnice dviju EPAS škola, Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka i Gimnazije Vukovar. Projekt pokrenut 2017. okuplja učenike i nastavnike škola ambasadorica Europskoga parlamenta u Hrvatskoj. Medvjedić koji povezuje projektne partnere doista (fizički) putuje od škole do škole, a cilj je predstaviti kulturno-povijesno bogatstvo Hrvatske. Kako pišu škole koje sudjeluju u projektu, a ima ih 50, dnevnik medvjedićeva putovanja može se pronaći na Twinspaceu gdje će škole stvoriti zajedničku bazu podataka, kreirati digitalne materijale i zabilježiti posjećena mjesta na zemljovidu.

Medo je već bio na Krku, u Vukovaru i Donjem Miholjcu, a nakon Osijeka i Slavonskog Broda krenuo je prema sjeveru Hrvatske te stigao u Zagorje, i to u Konjšćinu.

Kako piše nizagorjemalo.hr, Medina je zadaća obići cijelu Hrvatsku. On je ovdje radno-turistički. Putuje, upija dojmove, radi, odmara se, druži se. Upoznaje ljude i običaje. I o njima će pričati i pisati. O našoj lijepoj Hrvatskoj. Naravno, i o Zagorju. A u Konjšćini su ga izuzetno dobro ugostili. 

- Srednja škola Konjščina, kao i mnoge druge EPAS škole, s veseljem je prihvatila ovu ideju i postala projektni partner. Ideja je da Medo ambasador posjeti učenike i nastavnike svih EPAS škola u Hrvatskoj, zabilježi svoja putovanja u Medinom dnevniku, pošalje razglednicu i snimi svoje obilaske - pojasnila nam je prof. Marija Brkić, nositeljica svih eTwinning projekata u ime škole.


U Konjščinu je Medo ambasador stigao 21. rujna iz Slavonskoga Broda. Učenici 4.b  razreda Medu su proveli školom, a Dorijan Habuš, učenik 2.b razreda proveo ga je Konjščinom. Cijelo Medino putovanje snimili su Tomislav Habazin i Dominik Habajec, učenici 4.b razreda.

 

Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom U sklopu programa Škola ambasador Europskoga parlamenta, u...

Objavljuje Isusovačka klasična gimnazijaSrijeda, 2. rujna 2020.

 

Priznanje školi

Veliko priznanje Srednjoj školi Konjšćica došlo je na početku ove školske godinu u vidu Oznake kvalitete (Cro) EPAS #Together4EU, za visoku kvalitetu rada. 

- Srednja škola Konjščina je prepoznala taj potencijal i početkom ove godine prvi puta pokrenuli smo projekt (Cro) EPAS #Together4EU u partnerstvu sa EBŠ Slavonski Brod, a projektu su se pridružile još četiri EPAS škole, Škole ambasadori Europskog parlamenta - kazala je za nizagorjemalo prof. Marija Brkić, nositeljica svih eTwinn projekata u ime škole.

- Nitko nije ni slutio da će nastava na daljinu toliko doprinijeti ovakvom tipu projektnog obrazovanja. Učenici su s veseljem prisustvovali online sastancima, čak i vikendom, i pokazivali materijale koje su napravili. Posebno su bili ponosni na digitalne vještine koje su stekli tijekom projekta - kaže prof. Brkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju