Obavijesti

Tech

Komentari 1

Asus Ally moćan je rival Steam Decku. Prijenosni gaming stroj koštat će manje od 1000 dolara

Asus Ally moćan je rival Steam Decku. Prijenosni gaming stroj koštat će manje od 1000  dolara
9

Nakon računala i gaming mobitela, Asus se sada baca i na mobilno PC igranje s Ally, novim prijenosnim uređajem koji bi trebao, kako navode, isporučiti moćne performanse za igranje u pokretu

VIDEO

Asus je predstavio svoj najnoviji gaming uređaj - ROG Ally, koji se najavljuje kao ozbiljan konkurent za Steam Deck. ROG Ally je prenosivi gaming uređaj koji sasvim normalno pokreće Windows 11, a koji je opremljen nizom impresivnih značajki koje bi ga mogle učiniti iznimno popularnim kod igrača širom svijeta. Početkom travnja su stigle prve najave za Ally koje su mnogi protumačili kao prvoaprilsku šalu.

Prema specifikacijama, ROG Ally ima posebno izrađeni AMD Ryzen Z1 čipset zajedno s RDNA 3 grafičkim čipom, a procesor sa 6 jezgri sličan je onima u premium laptopima.  

Moći će se opremiti sa najviše 16 GB RAM-a i 512 GB SSD diskom. Uz to, ROG Ally ima 7-inčni ekran Full HD rezolucije s podrškom za 120 Hz osvježenje slike. Svjetlina ekrana je 500 nita, a brzina 7 ms, što bi trebalo ponuditi dovoljno dobro okruženje za igranje igara u pokretu.

Među ostalim značajkama, ističe se posebna verzija Armoury Crate aplikacije za ROG uređaje iz Asusa koja donosi profile, mapiranje tipki..., tu je i Dolby Atmos podrška, a cijeli je uređaj težak 608 grama. Ima Wi-Fi 6E, ali ne i LTE podršku, koja bi digla cijenu uređaja, ali i ukupne gabarite. Otključava se preko senzora otiska prsta. A kako se radi o Windows uređaju, trebali bi lako moći spojiti razne dodatke poput kontrolera, miša, tipkovnice, slušalica.

Cijena ROG Ally-a još nije poznata, ali u ASUS-u su tijekom prezentacije istaknuli da će biti ispod 1000 dolara, no točne detalje trebali bi saznati kad krene u prodaju 11. svibnja.

Ukupno gledajući, ROG Ally bi mogao biti privlačan uređaj za igrače koji se žele igrati "u  pokretu", a radi se o nizu ručnih prijenosnih uređaja koji pokušavaju otvoriti novo atraktivno područje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama