Obavijesti

Tech

Komentari 39

Audi je obnovio A4, ali pravi san je dizelski S4 s 347 'konja'

Audi je obnovio A4, ali pravi san je dizelski S4 s 347 'konja'
15

Najvažniji i najprodavaniji model Audija temeljito je obnovljen. Osim znatno promijenjenog vanjskog i unutrašnjeg dizajna tu su i bogatija oprema, novi motori i upečatljive tehnologije

VIDEO

Redizajn Audija A4 donosi mnogo više nego je to uobičajeno kada se obnavljaju modeli nakon nekoliko godina na tržištu. Izgled je temeljito izmijenjen, prednji dio je potpuno nov, a promijenjeno je mnogo detalja i dijelova straga tako da on sada nalikuje na one na aktualnom A6 i A8. Novosti su primjetne i na boku. A4 se jako izmijenio, kao da je riječ o potpuno novom modelu, a ne redizajnu, no i dalje djeluje prepoznatljivo. 

U unutrašnjosti se na prvi pogled nije promijenilo mnogo, izgled je gotovo isti, no pažljivijem promatranjem uočava se da više nema okruglog MMI kontrolera za upravljanjem infotainment sustavom. Audi A4 je dobio novi MMI touch infotainment sustav koji je osjetno bolji, jednostavniji za korištenje (sličan naprednom pametnom telefonu), napredniji i bogatiji funkcijama. Zaslon infotainmenta u top izvedbi ima promjer 10,2 inča i dominira u unutrašnjosti. Automobil je čitavo vrijeme povezan na internet što mu omogućava dodatne funkcije. Instrumenti su u osnovnoj verziji analogni, no uz nadoplatu moguće je dobiti atraktivne i funkcionalne digitalne instrumente s HD zaslonom promjera 12,3 inča.

Bogatija je i oprema. Primjerice, halogenih svjetala više nema, LED prednja svjetla su serijska kod svih razina opreme, a uz nadoplatu mogu se dobiti i vrhunska Matrix LED svjetla koja se automatski prilagođuju okolini. Promijenjeni su i paketi opreme, oni se sada zovu Basis, Advanced i S-line.

 Audi će obnovljeni A4 za sada nuditi u kombinaciji s osam turbomotora, a ponuda će se kasnije i proširiti. Većina motora ima Mild-Hybrid tehnologiju zbog koje auto troši u prosjeku 0,3 litara manje na 100 kilometara. Dizelski motori četverocilindrični motori razvijaju 136, 163 i 190 KS, a V6 agregat 231 KS. Benzinci su svi četverocilindraši i imaju 150, 190 i 245 KS.

Pokretanje videa...

Audi S4 01:24

Posebna poslastica je model S4 koji više nije benzinski već je opremljen potpuno novim 3.0 V6 TDI motorom s električnim kompresorom i impresivnih 347 KS. Do 100 km/h S4 ubrza za samo 4,8 sekundi, a u vožnji oduševljava izuzetno brzim odazivom na gas i držanjem ceste bez gotovo ikakvog primjetnog naginjanja karoserije. Osjećaj vožnje zaista je kao u pravom rasnom sportskom automobilu i biti za volanom S4 je pravi užitak. 

'Obične' varijante Audija A4 mogu biti opremljene serijskim i sportskim ovjesom (23 milimetra nižim) te s dva modela adaptivnog ovjesa. Takvu raznolikost ponude ovjesa teško je naći kod bilo kojeg konkurenta.

 U ponudi će i dalje biti limuzinska i karavanska verzija A4, sportski S4, ali i 'terenski' crossover A4 Allroad Quattro. Prodaja novog A4 u Hrvatskoj će započeti tijekom listopada, a cijene se za sada ne znaju. 

POGLEDAJTE VIDEO NOVOG YOUTUBE KANALA ZA GAMING SADRŽAJ - Lvl8.

Pokretanje videa...

Paklara Top 8 PUBG mobile 00:12

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle