Obavijesti

Tech

Komentari 40

Bačen novac ili dobra kupnja? Vertu telefon stoji 123.000 kn

Bačen novac ili dobra kupnja? Vertu telefon stoji 123.000 kn
4

Telefon Vertu Ti dolazi u četiri luksuzne verzije s kožom aligatora, titanom, crnom keramikom i crvenim zlatom. No, ima li uopće smisla kupovati ovako skup telefon?

VIDEO

Britanska tvrtka Vertu predstavila je novu luksuznu liniju telefona koji koštaju od 59.000 do 123.000 kuna, ovisno o luksuznim materijalima od kojih se izrađuje.

Vertu Ti pogoni Android ICS operativni sustav, izrađen je od titana te ima 64 GB interne memorije i 8 megapikselnu kameru. Također dolazi i s tipkom kojom zovete vašeg osobnog operatera, od kojeg možete tražiti informacije o mjestu u kojem se nalazite, ali i rezervaciju u nekom od restorana. 

Iz tvrtke kažu kako je 3,7 inčni ekran otporan na sve ogrebotine i četiri puta otporniji na udarce od ostalih telefona. Kućište od titana također bi trebalo biti pet puta čvršće od ostalih uređaja. 

Tvrtka je postala poznata prije 10 godina kada su ponudili luksuzne prerade Nokijinih telefona. Svaki od ovih Vertu Ti telefona ručno je izrađen i ima potpis majstora. Uređaj dolazi u četiri verzije s cijenama od 6.800 do 14.200 funti. Ovisno o cijeni takvo je i pakiranje pa će osnovni doći s kožom, sljedeći model stiže s kožom aligatora, a treći u ponudi uz titan i crnu kožu ima i crnu keramiku. Najskuplji model odjeven je u 18-karatno crveno zlato, crnu keramiku i kožu. 

Pitanje je jedino ima li ovako skup uređaj smisla u današnjem svijetu mobilne tehnologije, u kojem korisnici uređaje mijenjaju svake dvije godine, a svake godine dolaze nove generacije. Kako piše CNN, kompanija je dosad prodala tek oko 320.000 ovakvih uređaja, što je zanemarivo u odnosu na desetke milijuna iPhonea ili Galaxy telefona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama