Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Bez mobitela i skupog računala moći ćete u virtualnu stvarnost

Za razliku od Vive uređaja koji je žicama vezan uz moćno računalo, novi uređaj koji ćemo vidjeti kasnije ove godine neće trebati žice, računalo, ali ni mobitel za spajanje

Foto: HTC

Nakon novog U11 telefona, HTC je ovaj tjedan najavio i svoj sljedeći uređaj za virtualnu stvarnost i to onaj koji bi mogao donijeti velike promjene u novoj tehnologiji. Naime, njihov uređaj će biti potpuno samostalan i neće vam trebati moćno računalo, telefon koji u njega umećete ili dodatne žice za neki drugi uređaj. 

Google je na svojoj I/O konferenciji najavio da će proširiti Daydream platformu i na novu kategoriju samostalnih uređaja koji bi trebali ponuditi sve što trebamo za prenosivu virtualnu stvarnost. 

Više detalja o samom uređaju nisu otkrili, ali iz HTC-a uvjeravaju kako će biti jednostavan i lagan za korištenje. Konačnu verziju trebali bi vidjeti kasnije ove godine, a najvjerojatnije će ga pogoniti Snapdragon 835 procesor. 

Naravno, osim HTC-a i druge kompanije će koristiti novu Daydream platformu tako da možemo očekivati niz sličnih uređaja, ali HTC ih je preduhitrio ovom najavom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message