Tech

Komentari 9

Bidenova ministrica trgovine nije htjela reći hoće li Huawei i dalje zadržati na crnoj listi

Bidenova ministrica trgovine nije htjela reći hoće li  Huawei i dalje zadržati na crnoj listi

Kad ju je Ted Cruz pitao hoće li zadržati Huawei na listi, Raimondo je odgovorila da će 'sve analizirati, konzultirati se sa Senatom, industrijom i saveznicima kako bi donijeli procjenu oko toga što je najbolje

Bidenova kandidatkinja za ministricu trgovine, Gina Raimondo, rekla je u saslušanju pred odborom Senata da će i dalje raditi predano na zaštiti američkih mobilnih mreža od kineskih kompanija, ali nije htjela potvrditi da će Huawei zadržati na crnoj listi.

Kineski div na toj listi nalazi se od svibnja 2019. godine, a Raimondo je sada natuknula što bi se moglo događati u sljedećem razdoblju.

Kad ju je Ted Cruz pitao hoće li zadržati Huawei na listi, Raimondo je odgovorila da će 'sve analizirati, konzultirati se sa Senatom, industrijom i saveznicima kako bi donijeli procjenu oko toga što je najbolje za ekonomsku i nacionalnu sigurnost SAD-a', piše Reuters.

Iako nije rekla da je to znak u smjeru skidanja s liste, barem pokazuje i da nisu skloni bez iznimnki dalje držati Huawei na toj listi. Naravno, Raimondo još čeka potvrdu Senata i tek trebamo vidjeti kako će se Bidenova administracija postaviti prema kineskim kompanijama.