Obavijesti

Tech

Komentari 126

BMW-ov prvi jednovolumen na prednji pogon razvijao je Hrvat

BMW-ov prvi jednovolumen na prednji pogon razvijao je Hrvat
7

BMW serije 2 će biti predstavljen na auto-salonu u Ženevi u ožujku. Očekuje se da će na tržište biti pušten na jesen, no još nije sigurno koja će biti cijena.

VIDEO

BMW je pokrenuo još jednu seriju - "dvojku". Bavarska tvrtka predstavila je prve fotografije Active Tourera Serije 2. Ovaj model namijenjen serijskoj proizvodnji najavljen je još 2012. godine konceptom Active Tourer, na čijem je dizajnu radio i Domagoj Đukec, dizajner hrvatskog podrijetla rođen u Frankfurtu.

Active Tourer Serije 2 vrlo je značajan za BMW - riječ je, naime, o prvom jednovolumenu i prvom modelu te tvrtke s pogonom na prednje kotače. Ovaj obiteljskim kupcima namijenjen auto zbog toga je već izazvao negativne reakcije dijela zagriženih ljubitelja BMW-a naviklih na aute sa sportskim naglaskom.

Đukec, koji je u BMW stigao 2010. godine, a lani postao šef dizajna eksterijera, pojavljuje se u promotivnom videu za novi model u kojemu opisuje važnost ovog modela za BMW, te kako je za dizajnere bio izazov učiniti ovaj visok i prostran model dinamičnim.

Kupci će moći birati između tri motora - 1,5 litrenog trocilindričnog benzinca od 136 konjskih snaga (218i), četverocilindričnog dizelaša koji sa 150 konjskih snaga ubrzava do stotke za 8,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 205 km/h (218d), te četverocilindričnog benzinca 225i koji razvija 231 konjsku snagu, ubrzava do stotke za 6,8 sekundi i zaustavlja se na 235 km/h.

Model će biti predstavljen na auto-salonu u Ženevi u ožujku. Očekuje se da će na tržište biti pušten na jesen, no još nije sigurno koja će biti cijena. BMW-ova glasnogovornica rekla je da će u Njemačkoj početna cijena biti ispod 30.000 eura. Također je potvrđeno da će cijena u Velikoj Britaniji biti ispod 23.000 funti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.