Tech

Komentari 0

Borba protiv velike nestašice: Japanske tvrtke razvijat će čipove u suradnji s TMSC-om

Borba protiv velike nestašice: Japanske tvrtke razvijat će čipove u suradnji s TMSC-om

TSMC je u veljači najavio da će uložiti oko 178 milijuna dolara u otvaranje podružnice u blizini Tokija, koja će istraživati materijale

Oko 20 japanskih tvrtki, uključujući proizvođača elektroničkih komponenata Ibidena, surađivat će s Taiwan Semiconductor Manufacturingom na razvoju tehnologije proizvodnje čipova u Japanu, izvijestio je list Nikkei.

Japanska vlada će platiti polovinu od 37 milijardi jena (337 milijuna dolara) troškova tog istraživačkog projekta, prenio je Nikkei ne otkrivajući svoje izvore.

TSMC je u veljači najavio da će uložiti oko 178 milijuna dolara u otvaranje podružnice u blizini Tokija, koja će istraživati materijale.

Ta je tajvanska kompanija objavila da je cilj postrojenja "povećati stručnost u području materijala kako bi se pomoglo industriji".

"Cijenimo potporu japanske vlade da pokrenemo napredak u tehnologiji poluvodiča zajedno s TSMC-ovim partnerima u Japanu", dodali su ne otkrivajući daljnje pojedinosti.

Japan želi surađivati ​​s tajvanskom kompanijom kako bi svojim proizvođačima poluvodiča pomogao da ostanu konkurentni, budući da potražnja za čipovima raste s proširenjem 5G infrastrukture, tehnologije autonomne vožnje, podatkovnih centara i umjetne inteligencije (AI).