Obavijesti

Tech

Komentari 26

Brzi i privlačni: Najpopularniji Nexus dobio svog nasljednika

Brzi i privlačni: Najpopularniji Nexus dobio svog nasljednika
3

U nizu hardverskih noviteta koje je Google predstavio u utorak najviše pažnje su posvetili novim telefonima. Nexus 6P i 5X stižu uskoro s novim Androidom 6.0

VIDEO

Dvije godine nakon uspješne suradnje na smartphoneu Nexus 5, Google i LG su kreirali novi Google flagship mobitel - Nexus 5X . Novi mobitel izlazi na tržište u listopadu i pogonit će ga Android 6.0 Marshmallow.

Google obećava vrhunske performanse po povoljnoj cijeni (u Americi je istaknuta cijena od 379 dolara u pretprodaji). Nexus 5X pokreće 6-jezgreni Qualcommov procesor Snapdragon 808 , dolazi s 5,2 inčnim Full HD ekranom koje štiti staklo Gorilla Glass 3, te s 12-megapikselnom kamerom koja snima i 4K video, dok prednja snima u rezoluciji od 5 megapiksela.

VIDEO

U odnosu na prethodne Nexuse 5X će po uzoru na Apple i Samsung također dobiti senzor za očitanje otiska prsta. Na taj način omogućit će se i plaćanje otiskom prsta preko Android Pay opcije. Što više koristite senzor otiska prsta, to će sustav brže prepoznavati vaš otisak jer će s vremenom bolje pamtiti i prepoznavati vaš prst.

Nexus 5X dolazi sa 16 ili 32 GB prostora, no Google nudi i mnogo dodatnih povlastica poput popusta na Google Play Music i kupona za aplikacije na Google Playu. Također, Google uvodi i dvogodišnje jamstvo protiv mehaničkog kvara ili slučajne štete na mobitelu. Dakle, čak i ako ste sami krivi za oštećenje mobitela Google će vam u kratkom roku poslati novi mobitel, no samo ako platite tu dvogodišnju garanciju dodatnih 69 dolara.

Google je objavio i novu verziju Nexus 6 modela - Nexus 6P . S ekranom od 5,7 inča (2560x1440), model je malo manji od prijašnjeg koji je imao ekran od 6 inča. Google se pohvalio da su mobitel potpuno redizajnirali u suradnji s Huaweijem te je ovo prvi Nexus s potpuno metalnim tijelom od aluminija.

VIDEO

Njega pogoni Snapdragon 812 na 2 GHz, uz 3 GB radne te opcijama od 32, 64 ili 128 GB interne memorije. Kapacitet baterije mu je 3450 mAh, a ovaj, kao i 5X, dolaze s USB-C konektorom. Početna cijena bit će 499 dolara.

Pixel C j e prvi Android tablet kojeg je samostalno kreirao Google, a kako navode trebao bi spojiti prednosti punokrvne tipkovnice i prenosivosti tableta. Tipkovnica će se spajati magnetom, što bi trebalo olakšati korištenje. Dizajn je sličan onome Chromebook Pixela, a trebao bi stići za blagdane te će kao i telefoni biti opremljen USB-C konektorom.

Google

Predstavili su i Chromeast s osvježenim dizajnom, pa maleni streaming uređaj više ne izgleda kao USB stick te bi ga trebalo biti lakše spojiti na televizore na kojima je već spojeno više uređaja. Podržava nove WI-Fi standarde te se bolje ponaša u lošijim WI-Fi uvjetima u kući. Chromecast Audio je pak uređaj koji možete spojiti na vaše obične zvučnike i tako puštati glazbu s raznih glazbenih servisa.

Google

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana