Obavijesti

Tech

Komentari 0

Čak 110 obrazovnih institucija u novom donacijskom natječaju

Čak 110 obrazovnih institucija u novom  donacijskom natječaju
2

Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je prilagođen trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima

VIDEO

U edukacijskom centru Hrvatskog Telekoma u utorak su i službeno započele edukacije mentora u sklopu četvrtog donacijskog natječaja Generacija NOW. Na edukaciji se okupilo više od 20 mentora iz odabranih obrazovnih institucija na području Zagreba i okolnih županija  te im je donirana specifična oprema potrebna za rad na IoT projektima. Na isti način, održavaju se edukacije i podjela opreme i za mentore u ostalim dijelovima Hrvatske.

Na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma i Instituta za razvoj i inovativnost mladih ove je godine bilo prijavljeno čak 170 obrazovnih institucija iz čitave Hrvatske. S obzirom na rekordan broj zainteresiranih, Hrvatski Telekom je odlučio uključiti gotovo trostruko više institucija nego protekle godine – čak 110 škola, udruga i knjižnica te im donirati opremu i financijska sredstva potrebna za stvaranje IoT projekata. 

Uz rekordan broj prijavljenih i odabranih sudionika, ovogodišnji program je prilagođen trima kategorijama – učenicima nižih razreda osnovnih škola, višim razredima te srednjoškolcima. Uz to, IRIM će svim polaznicima programa, ali i onima koji još nisu dio Generacije NOW, na raspolaganje pružiti prvi STEM kurikulum koji mogu primjenjivati u nastavi. Od ove godine, program se provodi i pod službenim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Generacija NOW donacijski je program koji Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih provode kako bi uspješno pripremali mlade za poslove budućnosti. Cilj donacijskog programa je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, poticati inovativnost i pružati brojne mogućnosti učenicima kako bi razvijali vlastite projekte.

Od pokretanja projekta 2004. godine, donacijskim je natječajem s više od 10 milijuna kuna podržano ostvarivanje oko 300 projekata koji su pozitivno doprinijeli različitim segmentima društva. U posljednje četiri godine provođenja, donacije i edukacije su usmjerene u STEM, a u suradnji s partnerom IRIM-om, STEM znanja su prenesena najnovijim metodama i uz pomoć najnovijih tehnologija na više od dvije tisuće učenika diljem Hrvatske.

- Djeca su naša budućnost. Svi smo u društvu obvezni osigurati im okruženje u kojemu će razviti svoj puni potencijal. Upravo zato, ovim programom činimo najnovija znanja i tehnologiju dostupnijima, a djeci diljem Hrvatske omogućujemo da svojom kreativnošću i inovacijama pozitivno utječu na zajednice u kojima žive - izjavila je povodom početka ovogodišnjih edukacija Nina Išek Međugorac, direktorica Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto