Tech

Komentari 15

City uvodi WiFi za navijače da gledaju video i prate statistiku

City uvodi WiFi za navijače da gledaju video i prate statistiku

Nogometni klub Manchester City uvest će na svom stadionu WiFi mrežu koja može izdržati gust promet, ali i omogućiti navijačima da prate HD video i statistiku

Nakon što je Liverpool prije mjesec dana uveo besplatan WiFi na svom stadionu, sada će istu stvar uvesti i Manchester City, ali oni će svoju ponudu za navijače proširiti i na video usluge te statističke podatke o utakmicama.

City je i ranije bio otvoren prema novim tehnologijama, tako su se udružili s Foursquareom, prikazivali su tvitove navijača te sklopili ugovor s Googleom i YouTubeom za video hangoute prije utakmica. 

No, na samom stadionu problem je uvijek bila veza, osobito kada dođe 47.000 ljudi sa svojim uređajima. Zbog velikog broja telefona, 3G veze su uvijek zagušene te ograničavaju ono što možemo raditi.

WiFi mrežu na Etihadu izgradit će O2 i Cisco, a City tvrdi da će ovo biti tehnološki najbolji stadion za navijače. Mreža koja može izdržati veliki promet bit će dostupna na stadionu i oko njega kako bi navijači mogli surfati i dijeliti slike ili komunicirati s ostalim navijačima. Uz to ponudit će i Ciscov StadiumVision Mobile, koji omogućuje da uživo gledaju video u HD rezoluciji, prate statističke podatke, ali i obavljaju druge stvari, poput naručivanja hrane i pića te igraju kvizove...