Obavijesti

Tech

Komentari 113

Čovjek koji je otkrio 1400 planeta stiže na Digital Takeover!

Čovjek koji je otkrio 1400 planeta stiže na Digital Takeover!

Jedan od vodećih astronoma Korado Korlević zagovornik je društvenih promjena, a viđenje svijeta u 21. st. prezentirat će na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata uz glavnog sponzora Hrvatskog Telekoma

VIDEO

U ožujku prošle godine zvjezdarnica Višnjan postala je vodeća na svijetu po praćenju asteroida, u čemu je pretekla i NASA-u, a na toj čelnoj poziciji nastavili su biti i u siječnju ove godine. Za takav svjetski uspjeh zaslužan je njezin dugogodišnji voditelj Korado Korlević, jedan od najvažnijih hrvatskih astronoma, višestruko nagrađivani znanstvenik, predavač, istraživač i futurolog čiji se stručni radovi ne baziraju samo na astronomiji, već i na brojnim izazovima s kojima se svijet susreće na putu u budućnost.

Snažan utjecaj novih tehnologija i izazovi koje će obilježiti 21. stoljeće

Korlević je cijelu svoju karijeru posvetio praćenju svemira i promjenama u čovječanstvu, a na nadolazećem Digital Takeoveru 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu održat će atraktivno predavanje na temu novih tehnologija i izazova koje će obilježiti 21. stoljeće te temeljnih pitanja koja se postavljaju pred čovječanstvo u ovim disruptivnim vremenima. Korlević se u svom znanstvenom radu često pita je li čovječanstvo spremno za nove izazove, a u jednom od svojih izlaganja naglasio je kako znanstveni i tehnološki napredak snažno utječe na svijet koji prolazi kroz velike promjene i tjera nas na aktivno promišljanje o razvoju društva. Upravo će, tvrdi Korelvić, ta sposobnost stalne promjene i prilagodbe novim uvjetima rada biti imperativ za tražitelje poslova u budućnosti. Jedan je od najvećih zagovornika temeljnih društvenih promjena kako u Hrvatskoj tako i šire, a njegov edukativni rad snažno je usmjeren i na obrazovni sustav te odgoj novih generacija kao glavnog nositelja budućnosti.

Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!
Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!

Ovaj nagrađivani astronom od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan, a uz pedagoški rad, objavio je i brojne znanstveno-popularne radove u zemlji i inozemstvu. Otkrio je u svojoj karijeri više od 1400 malih planeta, odnosno asteroida, a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Nagrađen je godišnjom nagradom Ivan Filipović 2002. za područje znanstvenog i stručnog rada, a zahvaljujući njemu zvjezdarnica Višnjan prošle je godine dobila stipendiju američke organzacije The Planetary Society u iznosu od 10.825 dolara za unapređenje zrcala teleskopa zvjezdarnice i za kupnju druge opreme kojom će biti moguće promatrati i pratiti mnogo tamnije objekte u svemiru.

Korlević se uz aktivno vođenje zvjezdarnice bavi i astronomskom edukacijom i promicanjem astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima, izradom astronomskih instrumenata, meteorima i meteoritima, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovom primjenom u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine. Član je mnogih međunarodnih strukovnih organizacija, počasni je član četiriju udruga, a za zasluge na području astronomije i edukacije Komisija za imenovanje Međunarodne astronomske unije jedno je od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvala Korado. Korlević je bio jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990.

Regionalni i globalni predavači inovacija i transformacija svih industrija

Ove godine Digital Takover okuplja neke od najvećih svjetskih i domaćih sutračnjaka i predavača pa tako uz Korada Korlevića treba spomenuti još dvojicu keynote speakera, Marca Randolpha, suosnivača globalnog diva Netflix te nagrađivanog hrvatskog izumitelja i poduzetnika Matu Rimca. Tu je i mladi uspješni startupovac Ivan Mrvoš, digitalni genije iz LEGO svijeta Lars Silberbauer, svjetska food futuristica Dr. Morgaine Gaye, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic Plankar, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci.

Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!
Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!

Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj ove se godine prostire na čak 7000 četvornih metara. Tematski on nadilazi digitalnu komunikaciju i predstavlja budućnost koja će oblikovati biznis iz svakog kuta ljudskog djelovanja – političkog, ekonomskog, društvenog i tehnološkog. U 2020. program summita će uz brojne predavače, sugovornike i paneliste obraditi inovacije i transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih. Regionalni i globalni predavači iz svijeta fintecha, marketinga, sporta, zabave predstavit će svoje ideje, koncepte i proizvode koji izazivaju promjene te donose revoluciju u razvoju društva u cjelini.

Digital Takeover 2020. poseban ćes naglasak staviti na aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020. Stoga ne propustite jedinstvenu priliku i na vrijeme osigurajte svoje mjesto u društvu najvećih uz najpovoljniju, early bird kotizaciju koja traje do 31. siječnja.

Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:

• 4 + 1 gratis – 20% uštede

• 9 + 3 gratis – 25% uštede

• 12 + 5 gratis – 30% uštede

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu