Obavijesti

Tech

Komentari 0

Digitalni učenički inkubator: Nagrade za najbolje kreativne ideje učenicima i mentorima

Digitalni učenički inkubator: Nagrade za najbolje kreativne ideje učenicima i mentorima
1

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole i srednje škole iz cijele Hrvatske, a prijaviti se mogu besplatno sve do 14. veljače 2022. na web stranici projekta

VIDEO

Nakon odličnog starta s 2000 prijavljenih sudionika, više od 160 uključenih škola iz svih krajeva Hrvatske i 170 razvijenih inovativnih projekata u 2021. godini, nastavlja se Digitalni učenički inkubator - zapažena inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment. Riječ je o mrežnom projektu kojim se razvijaju kreativni i poduzetnički potencijali učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se neprekidno stvarale nove generacije kreativaca i inovatora budućnosti.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole i srednje škole iz cijele Hrvatske, a prijaviti se mogu besplatno sve do 14. veljače 2022. na web stranici projekta. Cilj je projekta potaknuti učenike da se povežu i razmjenjuju zanimljive ideje i teme te da vježbaju apstraktno i kritički promišljati.

'Angažirajte se u onome što vam je važno'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri tima s najinovativnijim projektima imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a posebno priznanje "Mentor inovatorˮ dodijelit će se učiteljima i profesorima koji su znatno pridonijeli razvoju kreativnosti svojih učenika. Jednako tako osnovna i srednja škola koje ostvare najzapaženije rezultate među svim timovima koji su uspješno završili Digitalni učenički inkubator osvojit će titulu "Škola za inovacijeˮ - nagradu za najinovativniju osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj.

O ključnim vrijednostima govori voditelj projekta Filip Vrhovnik:

- Digitalni učenički inkubator izvrsna je prilika za učenike da se angažiraju u stvarima koje ih zanimaju i ispunjavaju te da nauče kako od vlastitih ideja stvoriti nešto konkretno, opipljivo i vrijedno. Cilj nam je projektom izgraditi zajednicu onih koji žele dodatno razvijati sebe i svoje potencijale te postati pravi mladi genijalci i inovatori. Da bi u tome uspjeli, potrebno je stalno trenirati svoj mozak, postavljati sebi pitanja i usvajati nova znanja, vještine i perspektive, a upravo sve to i provodimo u Digitalnom učeničkom inkubatoru.

Happy group of friends with their hands together in the middle

Učenici će najprije sudjelovati u edukativnom programu u kojem će razvijati znanja i vještine budućnosti uz istaknute profesore i stručnjake. Odgovore na pitanje kako kreativnost, inovacije i poduzetništvo funkcioniraju u praksi dobit će od samih poduzetnika među kojima je prošle godine bio i mladi Albert Gajšak čiji je put u uspješno poduzetništvo započeo upravo u školskim klupama i s kojim se školarci lako mogu poistovjetiti.

- U ovom projektu mladi ljudi mogu čuti savjete i preporuke nekih od najboljih stručnjaka i poduzetnika u našoj zemlji koji ih mogu potaknuti na daljnji rast i razvoj vlastitih ideja. Mlade najviše moramo naučiti osobnom liderstvu i tomu da mogu sanjati i zamisliti što god žele te da preuzmu odgovornost za svoj život i ne traže isprike, nego prilike. Oni koji sanjaju velike snove obično ih i ostvare. Ovim projektom želimo dati mladima novu nadu koja je jača od straha koji su nam usadili mnogi u našem odrastanju i učiniti poduzetnike liderima našeg društva - kaže poduzetnik Ognjen Bagatin, jedan od edukatora u projektu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle