Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Donijeli novo računalo na ISS, opet će moći pratiti životinje

Računalni sustav trebao bi omogućiti popravak pokvarenog programa Icarus, osmišljenog za promatranje obrazaca migracija životinja označenih prijenosnim uređajima

Foto: NASA
7 komentara

Ruska teretna svemirska letjelica stigla je u ponedjeljak na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) s računalnim sustavom za njemačko-ruski program promatranja životinja 'Icarus'.

Računalni sustav trebao bi omogućiti popravak pokvarenog programa Icarus, osmišljenog za promatranje obrazaca migracija životinja označenih prijenosnim uređajima.

Program je namijenjen znanstvenicima koji se nadaju da će uz njegovu pomoć unaprijediti napore na očuvanju i zaštiti divljih životinja.

Bespilotna svemirska letjelica Progress, lansirana s ruskoga kozmodroma Bajkonur, spojila se sa svemirskom stanicom nakon trodnevnog putovanja, objavila je ruska svemirska agencija Roscosmos.

Teretna letjelica na ISS je dovezla oko 2,5 tone tereta, među kojim su gorivo, zrak, hrana i novi remen za ergometar uz čiju pomoć posada održava tjelesnu kondiciju u bestežinskom stanju, objavio je Roscosmos.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message