Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Donkey Kong možete zaigrati baš onakav kakav je bio 1981.

Nintendo je u četvrtak objavio Donkey Kong u originalnoj verziji, odnosno u izdanju s arkadnih konzola. Tako su razveselili fanove retro igara koji ovo dosad nisu mogli gotovo nikako zaigrati

Foto: Nintendo
19 komentara

Originalna verzija Donkey Konga, baš kakva se mogla igrati i na arkadnim uređajima, sada se može ponovno zaigrati na Nintendo Switchu. Ova verzija igre velika je stvar među fanovima retro igara, no ako bi netko htio igrati baš takvu verziju igre to nije mogao legalno, zbog kompliciranih autorskih prava i vlasništva nad kodom, prenosi Verge.

Foto: Wikimedia Arkadni Donkey Kong objavljen je 1981. godine

Nintendo je riješio te probleme i objavio legendarni klasik iz 1981. godine u Arcade Archives seriji igara. Ovo izdanje koje košta 7,99 dolara zapravo sadrži tri verzije igre. Tu su japanski original, nadograđena japanska verzija u kojoj su ispravljene greške i međunarodna verzija igre. Kako bi retro uživancija bila još i veća, Switch možete zarotirati i igrati Donkey Kong vertikalno. 

Igra je kroz godine s promjenama objavljivana na različitim platformama, a upravo je kroz Donkey Kong svijet upoznao i Super Marija. 

Nao Imoto smiles as she poses with her Nintendo Switch game console after buying it at an electronics store in Tokyo | Autor: TORU HANAI Foto: TORU HANAI Igre se sada mogu zaigrati na Switchu

Osim ove igre, Nintendo je objavio i Sky Skipper, iznimno rijetku arkadnu igru iz 1981. godine u kojoj ste u ulozi pilota koji spašava kraljevsku obitelj od bijesnih gorila. Da bi ovo objavili, morali su izvući memoriju iz jedinog poznatog uređaja koji je još bio u funkciji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message