Tech

Komentari 3

eBay regulatorima omogućio uklanjanje 'opasnih' proizvoda

eBay regulatorima omogućio uklanjanje 'opasnih' proizvoda

Kako bi se smanjio niz neispravih proizvoda, koji uključuje električne uređaje, igračke i baterije, eBay je odlučio uvesti regulatore koji će "moći sami ukloniti sve unose s tržišta, ako imaju dokaze o sigurnosnom riziku'

Američki internetski trgovac eBay dao je odriješene ruke regulatorima da bez prethodnih konzultacija uklanjaju s platforme opasne proizvode.

Regulatori će ih moći ukloniti „ako imaju dokaze o sigurnosnom riziku za potrošače“, priopćio je eBay.

U Velikoj Britaniji nadležni su regulatori ​​Ured za sigurnost proizvoda i standarde i internetski regulator Ofcom, tumači BBC.

Internetske maloprodajne platforme stalno moraju provjeravati sigurnost proizvoda koje prodaju njihovi korisnici, dijelom i zbog gotovo neograničene mogućnosti pristupa.

Tijekom godina istražitelji su u internetskim trgovinama poput Amazona i kineskog Wisha pronašli čitav niz neispravnih proizvoda, uključujući električne uređaje, igračke i baterije.

eBay je sada odlučio u proces uključiti i regulatore, uz napomenu da će pristup novim alatima imati samo odabrana, pouzdana tijela, koja će "moći sama ukloniti sve unose s tržišta".

Naglašavaju da su klijentima već osigurali "opsežne sustave" prijave i da poduzimaju "proaktivne" korake kako bi uklonili zabranjene proizvode.

Uključivanje regulatora eliminira potrebu za drugom razinom odobrenja, čime se pojednostavljuje postupak, izdvajanje proizvoda postaje učinkovitije i smanjuje se rizik kupnje štetnih proizvoda, dodaju.

U početnu fazu projekta već je uključeno više od 50 regulatora iz cijelog svijeta, navode u eBayu.