Obavijesti

Tech

Komentari 1

Ekran kao nacrtan: TCL ima novi Nxtpaper telefon koji čuva oči

Ekran kao nacrtan: TCL ima novi Nxtpaper telefon koji čuva  oči
14

TCL je predstavio prve Nxtpaper telefone s posebnim ekranom razvijenim da manje umara oči i bude ugodniji za korištenje sa slikom koja podsjeća kao da je nacrtana na papiru

VIDEO

Nakon što su već ranije prikazali inovativni Nxtpaper ekran na tabletima ili laptopima, TCL je na sajmu IFA u Berlinu prikazao i prve Nxtpaper telefone (4G i 5G) s ekranima koji izgledaju kao da imaju sliku nacrtanu na papiru.

Novi je to pokušaj i inovacija kompanije kako bi pružili ekran koji će smanjiti naprezanje očiju, ali pritom i pružili kvalitetnu sliku na puno većem broju uređaja nego dosad. TCL tako ističe da su telefoni certificirani za nisku razinu plavog svjetla, a uz to senzori će automatski prilagoditi temperaturu boje i svjetlinu kako bi pružili bolje iskustvo noću.

Ekrani ovih telefona imaju zaštitni premaz koji uklanja refleksije, odnosno slika je matirana, a uz to, navode da su dodali i premaz koji će odbijati primanje otisaka prstiju. Što je svakako dobrodošao bonus. 

Dakle, Nxtpaper 40 sastoji se od 4G i 5G uređaja koji su prilično slični, no 4G model ima neke značajke koje 5G verzija nema.

Nxtpaper 40 5G tako ima noviji čipset, a radi se o Mediatek 6020, dok je u 4G verziji stariji Gelio G88.

Nxtpaper 40 4G pak ima nešto veći ekran od 6,78 inča (1080p) i više RAM-a (8 u odnosu na 6), dok je glavna memorija ista na 256 GB. 

Glavna kamera od 50 mpx je ista kod oba uređaja, a 4G model ima i bolju šiorokutnu od 5 mpx, dok oba dijele makro kameru od 2 mpx. Sprijeda ima i bolju selfie kameru od 32 mpx. Ima i dvostruke zvučnike te mrvicu veću bateriju od 5010 mAh i 33W punjenje. On bi trebao koštati oko 200 eura, dok će 5G inačica biti 250.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti