Tech

Komentari 4

Facebook ima novu značajku: Zuckerberg otvorio FB Shop

Facebook ima novu značajku: Zuckerberg otvorio FB Shop

Kreiranje Facebook Shopa jednostavno je i besplatno, a poduzetnici mogu sami odabrati proizvode koje žele promovirati i potom prilagoditi izgled i dojam svoje trgovine, kaže Zuckerberg

Facebook je lansirao još jednu novost - Facebook Shop.  On će biti usluga koja poduzetnicima olakšava uspostavu jedinstvene online trgovine kojoj kupci mogu pristupiti i putem Facebooka i Instagrama. 

 

POGLEDAJTE VIDEO: Što sve Facebook vidi o vama?

 

Facebook Shop je najavio osnivač i predsjednik Uprave Facebooka Mark Zuckerberg. U svom obraćanju je govorio i o Facebookovoj viziji trgovine te drugim proizvodima koji će olakšati kupovinu unutar Facebookovih aplikacija te pomoći  poduzetnicima svih veličina u rastu i razvoju. 

- Želja je Facebooka pružiti ljudima mjesto na kojem će kupovinu doživjeti kao zabavu, a ne kao zadatak. Uz to žele pomoći i malim poduzetnicima tako što će njima omogućiti da se prilagode trendovima, a kupcima da ih lakše pronađu i kupe proizvode koji im se sviđaju - stoji u priopćenju.

Shop će karakterizirati već dobro poznate značajke i mogućnosti Facebooka.

- Kreiranje Facebook Shopa jednostavno je i besplatno, a poduzetnici mogu sami odabrati proizvode koje žele promovirati i potom prilagoditi izgled i dojam svoje trgovine izborom naslovne fotografije i boja kojima će predstaviti svoj brend. To znači da svatko tko želi nešto prodati, neovisno o veličini ili budžetu, može svoje poslovanje preseliti online i povezati se s kupcima kad i gdje im to najviše odgovara - pojasnili su.

Instagram Shop

Ovog će ljeta, najprije u Sjedinjenim Američkim Državama, Facebook predstaviti Instagram Shop, nov način za otkrivanje i kupnju proizvoda na Instagram Exploreru.

- Ljudi već godinama koriste opciju live videa unutar Facebookovih aplikacija kako bi predstavili svoje proizvode, a sada će prodavači, brendovi i dizajneri uskoro moći označiti proizvode u svom Facebook Shopu ili katalogu prije nego što se uključe uživo i ti će proizvodi biti prikazani u dnu videa kako bi korisnici jednostavnim klikom saznali više o njima ili obavili kupnju - zaključili su.