Facebook u Hrvatskoj kreće s edukacijama za poduzetnike | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 2

Facebook u Hrvatskoj kreće s edukacijama za poduzetnike

Facebook u Hrvatskoj kreće s edukacijama za poduzetnike

Nakon pokretanja platforme, tijekom četiri tjedna održat će se niz unaprijed snimljenih treninga za poduzetnike. Ti će se treninzi objavljivati jednom tjedno u centru obuke Boost with Facebook.

VIDEO

Facebook je u srijedu najavio pokretanje platforme Boost with Facebook, centra za besplatnu i interaktivnu online obuku malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj, koja bi im trebala pomoći da lakše prebrode krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Na toj internetskoj stranici bit će objavljeni webinari o prisutnosti na online kanalima i stvaranju kreativnog sadržaja te primjeri hrvatskih tvrtki na temu učinkovite upotrebe digitalnih alata kako bi se malim i srednjim poduzetnicima pomoglo u nastavku poslovanja nakon "zatvaranja" gospodarstva, navedeno je u priopćenju Facebooka.

Pokretanje platforme Boost with Facebook bit će predstavljeno 5. srpnja internetskim događajem uživo - besplatnom Facebook Live radionicom o digitalnim alatima, gdje će sudionici naučiti kako povećati prisutnost na online kanalima, osvijestiti se o važnosti ponuda i saznati više o digitalnom marketingu. 

Nakon pokretanja platforme, tijekom četiri tjedna održat će se niz unaprijed snimljenih treninga za poduzetnike. Ti će se treninzi objavljivati jednom tjedno u centru obuke Boost with Facebook.

Obuku pripremaju hrvatski stručnjaci, a pokrivat će teme stvaranja čvršće povezanosti s Messengerom i interakcije s korisnicima putem Facebook Messengera i Whatsappa, zatim izgradnju učinkovite strategije oglašavanja i izrade oglasa, pripremu strategija kampanja u Ads Manageru te povećavanje lojalnosti korisnika, istaknuto je.

"Svjesni smo da mnogi problemi s kojima se danas susreću poduzetnici neće odmah nestati, čak i kada se ukinu ograničenja. Kako bismo im pomogli da prebrode ovo teško razdoblje, želimo da iskoriste potencijal koji nude internet i besplatni alati Facebooka i Instagrama. Cilj nam je pružiti korisno znanje i informacije što većem broju malih i srednjih tvrtki", izjavila je menadžerica za javne politike za srednju i istočnu Europu u Facebooku Eva Ivančić.

Dodjela 200 stipendija za dobivanje certifikata Blueprint

Pokretanje platforme Boost with Facebook odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i u partnerstvu s lokalnim partnerom Httpoolom, izvijestili su iz Facebooka, apostrofirajući da će, uz pokretanje te platforme, u suradnji s tim ministarstvom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje dodjeliti 200 stipendija za dobivanje certifikata Blueprint. 

„Kao ministarstvo nadležno za tržište rada, svjesni smo prilika i izazova koji su pred nama. Tranzicija prema zelenom i digitalnom značajno će preoblikovati naše poslovanje i svakodnevni život. Kako bi ostali uspješni, u sklopu našeg partnerstva s Facebookom poduzetnicima ćemo dodijeliti 200 stipendija i programa, koji će im pomoći osnažiti poslovanje s pomoću digitalnog marketinga, kako bi povećali svoju vidljivost i time proširili mrežu kupaca", rekao je ministar rada Josip Aladrović u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Kazao je i da je razvoj vještina dugoročna misija, zbog čega će se Nacionalnim planom otpornosti i oporavka uspostaviti novi sustav vaučera za stjecanje vještina, koji će omogućiti zaposlenim i nezaposlenima da steknu vještine koje se na tržištu traže. 

"Suradnja s globalno priznatim i uspješnim tvrtkama poput Facebooka predstavlja odličnu priliku za obostrani prijenos znanja, a korisnici će dobiti priliku dodatno unaprijediti svoje vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu", ustvrdio je Aladrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Hrvatski matematički genijalac: Bornu (17) prepoznao i Harvard
ČUDO JEDNO

Hrvatski matematički genijalac: Bornu (17) prepoznao i Harvard

Borna Vidmar, učenik Gimnazije Matija Mesić u Slavonskom Brodu, dobitnik je priznanja Harvard Book Prize koje učenicima dodjeljuju bivši studenti (alumni) tog vrhunskog sveučilišta

FOTO Isprobali smo Honor 200 Pro: Prvi dojmovi s telefonom koji  želi biti 'kralj portreta'
PORTRETI NA AI POGON

FOTO Isprobali smo Honor 200 Pro: Prvi dojmovi s telefonom koji želi biti 'kralj portreta'

Honor i francuski 'Studio Harcourt' surađivali su na izradi algoritma za portrete u novom Honoru 200 Pro, telefonu srednje klase koji performansama i dizajnom nudi puno toga iz klase više
Nvidia na AI pogon prestigla Microsoft i postala najvrjednija kompanija na svijetu
LUDNICA ZA ČIPOVIMA

Nvidia na AI pogon prestigla Microsoft i postala najvrjednija kompanija na svijetu

Konkurencija među AI kompanijama je žestoka. Microsoft, Alphabet, Meta i Apple samo su neki od tehnoloških teškaša koji se bore za stvaranje proizvoda koji će dominirati svijetom. A to natjecanje pogoduje Nvidiji