Tech

Komentari 12

Finale turnira na InfoGameru igrat će prvi put na 5G mreži

Finale turnira na InfoGameru igrat će prvi put na 5G mreži

Više od 1000 igrača iz regije natjecalo se za ulazak u završnicu i nagradni fond od 23.000 eura. Više od 700 odigranih mečeva gledalo je preko 100.000 gledatelja

Na Reboot InfoGameru koji je započeo jučer u Zagrebu odigrat će se velika finala četvrte sezone A1 Adria League, a po prvi puta će se finale mobilnih igara u petak odigrati na 5G mreži i to među prvima u svijetu. Ako želite isprobati kako izgleda 5G surfanje to ćete moći u areni u kojoj će profesionalni gameri odigravati svoj turnir.

Ove godine igrale su se treća i četvrta sezona A1 Adria Lige, a idućih dana dobit ćemo pobjednike u Hearthstoneu i Clash Royaleu te u PC igrama Counter Strike Global Offensive i DOTA 2. Veliko finale okupit će najbolje timove i igrače s ovih prostora, kao i sve zaljubljenike u gaming i esport. 

- Više od 1000 igrača iz regije natjecalo se za ulazak u završnicu i nagradni fond od 23.000 eura. Više od 700 odigranih mečeva gledalo je preko 100.000 gledatelja na svim kanalima A1 Adria Lige - rekla je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatske.

Glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska, Tomislav Makar predstavio je testnu 5G mrežu koju će svi posjetitelji moći isprobati na Huaweijevu Mateu 20X 5G te u virtualnoj stvarnosti na Vive VR uređaju.

- Već sada nudimo infrastrukturu za vrhunsko iskustvo gaminga na najboljoj mobilnoj i fiksnoj mreži u Hrvatskoj prema neovisnom, međunarodnom P3 mjerenju. A1 Hrvatska 5G Arenom na InfoGameru pokazuje spremnost za novo tehnološko doba koje donosi revoluciju u gaming. Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu - rekao je Makar.

Tijekom rasprave o novitetima koje donosi 5G, direktor Gamepiresa i kreator SCUM-a Andrej Levenski rekao je kako 5G potpuno izjednačava gamere na mobilnim uređajima, ali i otvara potpuno nove mogućnosti uz streaming tehnologije. Direktor Reboota Damir  Đurović rekao je pak kako će 5G donijeti mogućnost igranja iz clouda i to na puno širem geografskom spektru nego što će optika ikad moći, što pokazuje kolika je važnost nove generacije mobilnih tehnologija za sam gaming. Marko Savković, direktor Vive Enterprisea za Europu je pak rekao kako su se oni odlučili iskoristi nisku latenciju 5G-a za virtualnu stvarnost koja će donijeti još bolja iskustva, ali i mogućnost da doma imamo jednostavne prijamnike dok se sve to pogoni u dalekim data centrima. 

Koliko je gaming popularan govori i činjenica da se u proteklih godinu dana broj korisnika koji su svoje konzole (PlayStation, Xbox i dr.) spojili A1 mobilnom mrežom na Cloud povećao gotovo 10 puta.

 

U četvrtak 14. studenog, osim mogućnosti da pokažu na PlayStationu koliko su dobri u FIFA 20, posjetitelji će moći isprobati kako je biti virtualni golman na 4G i na 5G mreži. Petak i vikend rezervirani su za završnicu natjecanja A1 Adria League powered by ESL.