Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Francuska uvjetuje pomoć: Vratite proizvodnju auta doma

Proizvodnja automobila, turizam i zračni prijevoz tri su sektora kojima se francuska vlada sprema pomoći da stanu na noge nakon krize zbog koronavirusa.

Renault ramps up production at its factory of Flins, near Paris
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Francuski proizvođači automobila morat će vratiti kući značajniji dio proizvodnje da bi dobili potporu vlade u vrijeme koronakrize, rekao je u ponedjeljak ministar financija.

Proizvodnja automobila, turizam i zračni prijevoz tri su sektora kojima se francuska vlada sprema pomoći da stanu na noge nakon krize zbog koronavirusa.

Ministar financija Bruno Le Maire najavio je za ovaj tjedan sastanke s predstavnicima domaće automobilske industrije o planu oporavka, koji se očekuje krajem kolovoza ili rujna.

- Spremni smo vam pomoći, poboljšati poticaje za nove automobile, razmotriti što bi moglo poboljšati konkurentnost francuske proizvodnje - rekao je Le Maire za radio postaju BFM Business.

"Zauzvrat ćemo vas pitati: kakvi su vaši planovi o premještanju proizvodnje (u Francusku)? Tako ćemo izgraditi jaču automobilsku industriju", dodao je ministar.

Vlada već radi na pet milijardi eura vrijednom paketu zajmova s državnim jamstvima za proizvođača automobila Renault, koji je u 15-postotnom vlasništvu države.

Renault je prošlog tjedna morao obustaviti proizvodnju u jednoj od tvornica u Francuskoj jer je sud utvrdio da nije uveo odgovarajuće mjere zaštite radnika od koronavirusa. Presuda je donesena na temelju tužbe sindikata CGT.

Ministar smatra da taj potez CGT-a, kojeg su kritizirali i umjereniji sindikati, šalje pogrešan signal u kontekstu nastojanja vlasti da vrate proizvodnju kući.

"Neki čelnici sindikata igraju se vatrom", zaključio je Le Maire.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message