Obavijesti

Tech

Komentari 9

G5 je prvi modularni LG kojim žele pokrenuti novu revoluciju

G5 je prvi modularni LG kojim žele pokrenuti novu revoluciju
4

LG je na predstavljanju novih telefona rekao kako sa G5 žele pokazati da era pametnih telefona nije gotova. Novi telefon dolazi s modularnim dizajnom i nizom atraktivnih dodataka.

VIDEO

Novi LG G5 svojim modularnim dizajnom vjerojatno je osigurao jednu od najzapaženijih uloga na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni. Telefon dolazi s izmjenjivom baterijom koja se može izvući iz donjeg dijela uređaja te cijelim nizom prijatelja, odnosno Friends modula koji ovaj telefon transformiraju u uređaj za virtualnu stvarnost, digitalni fotoaparat ili Hi-Fi player. Upravo to su značajke koje omogućuju korejskom divu da se izdvoji od ostatka konkurencije, a da pritom ne gubi na dojmu.

Što se tiče modula, telefon će prvo dolaziti s Cam Plus modulom koji se s telefonom povezuje kroz utor za bateriju i dodaje praktične kontrole s fotoaparata i omogućuje ugodnije korištenje, ali i dodatni kapacitet baterije od 1200 mAh. LT Hi-Fi Plus uz B&O PLay je prenosivi Hi-Fi DAC audio player za one koji traže vrhunski zvuk. No, LG želi i da se partneri uključe u razvoj modula, kako bi sami telefoni postali zabavniji.

 

Novi G5 dolazi u elegantno dizajniranom metalnom kućištu, a iako se radi o telefonu s 5,3-inčnim (QHD) ekranom, u ruci on djeluje iznimno lagano i praktično. Osobito ako ga se usporedi s malo većim V10 koji je pravi izazov za baratanje. 
Uz to G5 dolazi s dvostrukom stražnjom kamerom, od 16 i 8 megapiksela, odnosno omogućuje da se prebacimo između standardne i širokokutne (135 stupnjeva). Kao što se najavljivlo, tu je Always-on zaslon koji na sredini uređaja prikazuje bitne obavijesti bez aktiviranja uređaja ili potrošnje baterije koja će vas uopće smetati. Točnije, ova funkcija trošit će vam samo 0,8 posto baterije na sat. Još jedna korisna opcija je Daylight način rada koji mu daje izuzetnu vidljivost na otvorenom. 
Pogoni ga Snapdragon 820 uz Adreno 530 grafiku te 4 GB radne i 32 GB interne memorije. Kapacitet baterije je 2800 mAh, a uz dvostruku stražnju kameru tu je 8 MP prednja kamera. Na tržištu ga možemo očekivati u travnju.

LG je uz telefon predstavio i prateće uređaje uz koje žele pružiti još više zabave korisnicima. Tako smo isprobali i 360 VR naočale za virtualnu stvarnost koje se povezuju s G5 preko namjenskog kabela i zbog toga rade isključivo s ovim telefonom kako bi simulirale gledanje televizora od 130 inča. Iznimno su lagane (trećina mase konkurentskih uređaja), a nude i odličnu sliku, barem na demo videima koje smo mogli isprobati. No, zamjerka bi bila što iskustvo nije toliko dobro jer nisu toliko zatvorene pa vam sa raznih strana ulazi puno svjetla.

LG 360 Cam je malena kompaktna kamera koja snima video u 360 stupnjeva preko dvije širokokutne kamere od 200 stupnjeva i 13 megapiksela. Nju se može lako spojiti na telefon kako bi snimili video. Iz Googlea su na javili kako će sadržaji koji se snime pomoću ovog uređaja na Google Street View i YouTube biti učitani u punoj rezoluciji. 

 

LG Hrvatska je uz novi #G5 na #MWC16 prikazao niz Friends dodataka. Isprobali smo 360VR sustav koji je iznimno lagan i...

Posted by 24sata Tech on Sunday, February 21, 2016

Dok je Spherov BB-8 vjerojatno najsimpatičniji robot kojeg smo vidjeli u posljednje vrijeme, Rolling Bot iz LG-a stiže kao nešto veća kugla koja će se kotrljati i snimati fotografije i video preko 8 MP kamere te ga možete koristiti kao sustav za nadzor ili pomoć u čuvanju ljubimaca, ali i kao dajlinski za razne uređaje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom