Obavijesti

Tech

Komentari 17

Genijalac: Sa samo 14 godina na čelu je tehnološkog carstva

Daniel Singer je začetnik stranice YouTell koja je popularna među mladima. Ima vlastitu kompaniju te zapošljava šest djelatnika. Također, vlasnik je dva patenta

VIDEO

Daniel Singer ima samo 14 godina i već je na čelu malog tehnološkog carstva. Svoju prvu internetsku stranicu YouTell pokrenuo je prije dvije godine. Zaslužan je za cijelu ideju, dok su mu roditelji pomogli oko poslovnog dijela priče.

Stranicu je napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, a ona danas ima više od 3,1 milijuna korisnika.

Aplikacija YouTell

YouTell je popularan među korisnicima Facebooka jer im omogućuje anonimnu komunikaciju. Tako mogu prijateljima reći bilo što, a oni neće znati tko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog s liste prijatelja. YouTell se reklamira sloganom 'Na kušnju stavlja brutalnu iskrenost onih koji vas znaju najbolje'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je potencijalna platforma za zlostavljanje putem interneta. Ipak, Singer vjeruje kako do toga neće doći jer nasilnici vole imati publiku, a to im nije omogućeno na YouTellu.

Zbog jedinstvene tehnologije kojom se stranica odlikuje Singer je dobio dva patenta koja dijeli s ocem, piše Business Insider.

Vlastita kompanija

Singerova mlada kompanija ima šest zaposlenika među kojima je i agent za odnose s javnošću. Uz Daniela i njegova oca, kompanija ima dva stalna i dva honorarna zaposlenika.

Njegov potencijal prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200.000 dolara. Daniel je novac iskoristio za razvoj aplikacije Backdoor za Appleove mobilne uređaje. Njome korisnici mogu slati anonimne poruke prijateljima na Facebook i Google+.















Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle