Tech

Komentari 41

Golf za veliku obitelj: Zanimljiv kao alternativa karavanima

Golf za veliku obitelj: Zanimljiv kao alternativa karavanima

Golf Sportsvan nudi mnogo prostora, a po koncepciji se nalazi negdje na pola puta između klasičnog Golfa i velikog Golfa Varianta. Cijenom je pak bliži Variantu

Za sve one koji žele Golf ali imaju veću obitelj ili jednostavno veće prohtjeve za prostorom u unutrašnjosti Sportsvan se doima kao idealno rješenje. Po koncepciji se nalazi negdje na pola puta između klasičnog Golfa i velikog Golfa Varianta, ima zaista prostranu i pomičnu stražnju klupu te prtljažnik ogromne zapremine od 590 litara.

Sve to je upakirano u karoseriju koja ne odskače mnogo od one na klasičnom Golfu. I pri ponašanju u vožnji Sportsvana je lako zamijeniti sa običnim Golfom. Karoserija se ne naginje niti prilikom oštre vožnje, mjenjač i upravljač su precizni. 

Tu je i poslovično dobra ergonomija te visoka razina kvalitete izrade u unutrašnjosti. Cijenom je Sportsvan na razini Varianta, pa konačni odabir ovisi prvenstveno o ukusu. 

Daniel Kasap/Pixsell

Oprema je solidna, no ne više od toga

Srednja razina opreme Comfortline donosi sve potrebno(klimu, alu naplatke od 16 inča), no ne mnogo više od toga. Dodatna oprema na test modelu su automatska klima i parking senzori...

Daniel Kasap/Pixsell

VW Golf Sportsvan 1.6 TDI Comfortline

TVORNIČKI PODACI
masa: 1420 kg
dimenzije: 434x118x158cm
obujam:  1598 ccm
snaga:  81 kW/110 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  11,3 s
najveća brzina: 192 km/h
potrošnja:  4,1 l /100 km

CIJENA: 193.379 kn (testni model) 185.960 kn (bez doplata)

KONKURENCIJA: Mercedes B-klasa, BMW Serija 2 Active Tourer