Obavijesti

Tech

Komentari 5

Google je postao Alphabet: Sada mogu kupiti što požele

Google je postao Alphabet: Sada mogu kupiti što požele
3

Velik poslovni potez znači da će Google postati kompanija iznad koje je nova tvrtka Alphabet, a unutar nje kao zasebne tvrtke postat će razni Googleovi odjeli

VIDEO

Google je u jednom danu napravio vjerojatno najveći niz promjena u svojoj povijesti i pokrenuo novu kompaniju Alphabet koja je sada vlasnik Googlea. No, ne samo Googlea. Kako je objasnio suosnivač Larry Page, Alphabet je 'novo uzbudljivo poglavlje u životu Googlea', koje će u osnovi Googleu omogućiti da postane još veća korporacija.

Alphabet će tako sada uključivati Google, kojem će glavni posao uključivati osnovu onog što su radili (pretraživanje, karte, aplikacije, YouTube, Android). S druge strane brojni odjeli Googlea, poput X Laba koji se bavio razvojem novih tehnologija, postat će zasebne kompanije sa svojim direktorima. Među njima su naravno i razne tvrtke koje je Google dosad kupio, poput Nesta. 

Ove promjene znače i to da će Larry Page i Sergey Brin postati čelnici Alphabeta, dok će novi šef Googlea postati Sundar Pichai, koji je ranije vodio Android, Chrome i aplikacije. 

No, ova reorganizacija znači i to da se Google oslobodio samog sebe jer sve te nove tvrtke pod Alphabetom neće biti povezane s Googleovim poslom pretraživanja i oglašavanja. Ovime Page i Brin imaju novu razinu kontrole i slobode nad raznim projektima i inicijativama koje su pokrenuli, a nisu je imali dosad, ali i da kupe sve što požele, piše TNW. Google Ventures i Google Capital moći će lakše investirati u tvrtke u kojima vide potencijal, a kasnije ih dovesti pod Alphabet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi  u svijetu: Evo što sve donosi
POTVRDILO VIJEĆE EU-A

Konačno usvojen zakon o umjetnoj inteligenciji, prvi u svijetu: Evo što sve donosi

Zakon o umjetnoj inteligenciji primjenjuje se samo na područja koja pokriva zakonodavstvo EU-a i predviđa izuzeća poput sustava koji se koriste isključivo u vojne i obrambene svrhe te u istraživačke svrhe

Izvješće Amerikanaca: BMW, Jaguar i Volkswagen koristili zabranjene kineske dijelove
CARINSKI RAT

Izvješće Amerikanaca: BMW, Jaguar i Volkswagen koristili zabranjene kineske dijelove

BMW je uvozio automobile, Jaguar Land Rover dijelove, a Volkswagen je proizvodio automobile s dijelovima kineske grupe Sichuan Jingweida Technology, koja je u SAD-u zabranjena zbog prisilnog rada Ujgura, stoji u izvješću odbora američkog Senata za financije.
Stellantis upozorava: Carine na kineske aute mogu potaknuti inflaciju i neće riješiti problem
CARINSKI RAT

Stellantis upozorava: Carine na kineske aute mogu potaknuti inflaciju i neće riješiti problem

Carine na uvoz kineskih vozila u Europu i SAD "velika su zamka za zemlje koje ih se odluče uvesti", a zapadne proizvođače automobila neće poštedjeti restrukturiranja