Tech

Komentari 40

Google kupio tvrtku koja radi zastrašujuće vojne robote

Google kupio tvrtku koja radi zastrašujuće vojne robote

BigDog, Petman, Atlas, Wildcat su roboti tvrtke Boston Dynamics koji su nas zapanjili mogućnostima. Google je kupio tu tvrtku za svoj veliki projekt s robotima

Google je prije nekoliko dana objavio da kreću u razvoj novih robota, a za svoje velike planove kupili su sedam kompanija koje se bave naprednom robotikom. Toj su listi sada dodali i tvrtku Boston Dynamics, poznatu po zastrašujućim robotima koji podsjećaju na Terminatore. I da, koje su razvijali za američku vojsku. 

Među robotima, koje smo vidjeli posljednjih godina, Boston Dynamcis je predstavio BigDoga, robota koji može trčati po snijegu i ledu. Cheetah je bio ekstremno brzi robot, koji je dobio i nasljednika Wildcata. Taj je robot pak slobodno trčao bez ikakvih spona koje bi ga osiguravale. Uz to razvijali su i Petmana te Atlasa, humanoidne robote koji sigurno hodaju po teškom terenu.

Vijest o prodaji objavio je New York Times koji navodi da još nije jasno koja će uloga tvrtke iz Massachusettsa biti u budućim Googleovim projektima. Nisu poznati ni detalji prodaje, poput cijene, iako su iz Googlea rekli da će se postojeći ugovori s vojnom agencijom DARPA ispoštovati. Ono što je poznato je i da Google ne planira postati tvrtka koja će dalje raditi s vojskom.