Obavijesti

Tech

Komentari 3

Google misli da ćete zavoljeti video pozive uz aplikaciju Duo

Google misli da ćete zavoljeti video pozive uz aplikaciju Duo
1

Aplikacija za videopozive radi između Androida i iOS uređaja, a odlična funkcija je "kuc-kuc" koja omogućuje da vidite osobu s druge strane i prije nego se javite na poziv

VIDEO

Nizu svojih aplikacija Google je danas pridružio i Duo, iznimno jednostavno rješenje za videopozive kojim žele konkurirati Appleovu FaceTimeu te drugim sličnim aplikacijama. 

Pouzdanost, jednostavnost i podrška za razne uređaje vodili su Google u izradi aplikacije Duo, pa je ona iznimno jednostavna za korištenje, a radi na Android i iOS uređajima. Nema nikakvih posebnih karakteristika i opcija i možete nazvati jednu osobu u isto vrijeme, no u Googleu kažu da bi trebala raditi i sa jeftinim telefonima, kao i sa onima najskupljima. Appleovim korisnicima ona će vjerojatno postati odabir kad trebaju zvati prijatelje koji ne koriste iPhone, dok bi na Androidu mogla postati puno popularnija. 

Google je aplikaciju kreirao i da radi pouzdano na svim mrežama, odnosno da ima HD video kad je na kvalitetnoj mreži i da se neprimjetno prilagodi, ako se mreža pogorša. Ako završite na 2G mrežama, poziv će otići u audio mod. 

Da bi počeli koristiti aplikaciju potreban je telefonski broj, a ne Googleov račun. U aplikaciji će vas dočekati pogled na ono što vidi prednja kamera, a u donjem dijelu ekrana ćete vidjeti nedavne pozive. Tu listu možete proširiti i vidjeti sve kontakte koji imaju aplikaciju. Klikom na broj u vašim kontaktima pokrećete poziv, a jedine kontrole koje imate su prekid poziva, stišavanje i prebacivanje između kamera. 

Jedan od najboljih detalja ove aplikacije je 'Knock Knock' (kuc kuc) funkcija, koja će vam omogućiti da vidite osobu s druge strane čak i prije nego ste se javili. U Googleu očekuju da ćete se zbog tog kratkog 'pregleda situacije' vjerojatnije javiti na poziv. To ćete vidjeti samo za one koji su u vašim kontaktima, a možete tu funkciju i potpuno isključiti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom