Obavijesti

Tech

Komentari 6

Google otkrio nove Nexuse i jeftini dodatak za televizore

Google otkrio nove Nexuse i jeftini dodatak za televizore
16

Još tanji i snažniji Nexus 7 u prodaju će 30. srpnja. Google je predstavio i Android 4.3 te Chromecast, jeftini streaming uređaj koji se spaja na HDMI ulaz televizora

VIDEO

Google je u srijedu predstavio novu generaciju još tanjih Nexus tableta kojima bi ovaj informatički div dodatno trebao povećati svoju prisutnost na području potrošačke elektronike, ali i jače konkurirati Appleu te osigurati dodatne korisnike svojih osnovnih online usluga.

Najnoviji Nexus 7 dolazi s Qualcommovim Snapdragon S4 Pro procesorom takta 1,5 GHz, 7-inčnim ekranom Full HD rezolucije (1920x1080 piksela) što mu omogućuje gustoću od 323 piksela po inču te Corning staklo otporno na ogrebotine. 

Uz to, dostupno je 16 ili 32 GB interne memorije, 2 GB radne memorije, kamere su od 5 i 1,2 megapiksela. Kapacitet baterije je 3950 mAh što bi mu trebalo osigurati do 9 sati rada, a sam uređaj je težak tek 290 grama. Njegova cijena (16 GB) Bit će 229 dolara, a prodaja  kreće od 30. srpnja.

Više o samom uređaju pogledajte OVDJE.

Sundar Pichai iz Googlea za Reuters je rekao kako je novi Nexus dizajniran tako da Google na njemu zaradi. Prvom generacijom su bili na 'nuli', dok bi novi Nexus 7 trebao donijeti zaradu svima. 

Predstavili su i Chromecast, maleni HDMI dongle, koji je njihov novi pokušaj da uđu u video streaming 'za po doma'. Maleni gadget, koji se spaja na HDMI ulaz televizora, koštat će 35 dolara i omogućiti da s tableta, telefona ili računala prenosite sliku na velike ekrane. U radu će podržavati multitasking, odnosno na ekranu ćete moći gledati video, a na tabletu i dalje surfati ili raditi nešto treće. Chromecast će raditi preko raznih platformi jer na njemu dolazi 'srezana' verzija Chrome OS-a. U prodaji će biti od srijede. 

Android je dobio i novu nadogradnju na verziju 4.3 koja i dalje nosi ime Jelly Bean. Novost je i Google Play Games, koji je svojevrstan odgovor na Appleov Game Center. Ovo bi trebalo biti središnje mjesto za vaše igre kako bi mogli nastaviti igrati na raznim uređajima i pratiti vaš uspjeh.

S Googleove trgovine od 2008. skinuto 50 milijardi aplikacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji